Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET PORTUGALU

Papa: Pedofilija u Crkvi najavljena u trećoj poruci iz Fatime

Lisabon
Reuters
11.05.2010.
u 14:25

U trećoj poruci iz Fatime najavljuje se "patnje u budućnosti Crkve“, što "vidimo da se sada događa“. Sadašnja patnja Crkve posljedica je toga što su svećenici seksualno zlostavljali maloljetnike.

LISABON – Crkvu danas najviše zabrinjava ne ono što dolazi izvan nje, već grijesi koji postoje unutar same Crkve – rekao je papa Benedikt XVI. u zrakoplovu kojim je danas iz Rima stigao u Lisabon. Skandal sa svećenicima pedofilima koji mjesecima zabrinjava Crkvu "stvarno je grozan“, rekao je Benedikt XVI.koji je u trodnevni pohod Portugalu otišao u povodu desete obljetnice beatifikacije Francesca Marta i Giacinte Marto, dvoje vidjelaca, kojima se Gospa ukazala 13. svibnja 1917. godine i kazala im među ostalim i ono što je kasnije nazvano "trećom tajnom iz Fatime“.

Sada je Benedikt XVI. kazao kako osim što je u toj tajni Gospa najavila atentat na Ivana Pavla II. (na papu Wojtylu 13. svibnja 1981. na Trgu svetog Petra pucao je turski terorist Ali Agca), Gospa je najavila i budućnost Crkve. U trećoj poruci iz Fatime najavljuje se "patnje u budućnosti Crkve“, što "vidimo da se sada događa“. Sadašnja patnja Crkve posljedica je toga što su svećenici seksualno zlostavljali maloljetnike.

- To je dio treće tajne iz Fatime - rekao je Benedikt XVI. i naglasio kako "oprost ne zamjenjuje pravdu“.

- Gospodin je kazao kako će Crkva patiti do konca svijeta, a danas to vidimo na poseban način - dodao je papa.

U zračnoj luci Portela u Lisabonu dočekao ga je portugalski predsjednik Anibal Cavaco Silva. Papa se odmah osvrnuo na nove zakone koje je Portugal donio. Pobačaj je ozakonjen 2007., a parlament je donio nacrt zakona kojim se omogućava brak homoseksualcima. Taj zakon treba još potpisati predsjednik Portugala, u kojem živi 88% katolika. Papa je pozvao na štovanje života od začetka do prirodne smrti te na ozakonjavanje brakova između muškarca i žene.

Osim Lisabona, Papa će pohoditi Fatimu i Porto, odakle će se 14. svibnja vratiti u Rim.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
16:22 11.05.2010.

lV-PORUKA Samo glup roditelj moze poslati zensko dijete u Crkvu da ga uce : -Da nije jednako vrijedno muskarcu i ne moze biti svecenica. -Da mu muski u Crkvi odredjuju pravo na porodjaj, pobacaj zensku. -Da muski u Crkvenim zakonimaima odredjuju pravo na brak, razvod. -Da mogu biti samo sestre cistacice Crkve.... -Sve Crkvene zakone zenama su odredili muskarci, NEZENJE. -Sve Crkvene zakone o djeci su od onih sto nemaju DJECU. -............................................. - 2ooo godina Crkva osim djece zlostavlja i ZENE i samo glupe tamo mogu da budu jer koja ce pametna musko zlo, zulum trpiti.

BA
Babaroga
16:35 11.05.2010.

Zbilja sam skeptičan prema tvrdnji da je ovo treća fatimska tajna. Znači Bog, viša inteligencija, početna iskra, što god nas je možda stvorilo i cijeli svemir je morao intervenirati u obliku vizija budućnosti u Fatimi, zato što će pedofili biti u Crkvi ?

OB
-obrisani-
14:55 11.05.2010.

Jadna Crkva, ponovo pati!! Ne pate djeca žrtve pedofila, nego crkva. I stvarno je taj skandal grozan.. Bolje je bilo dok nije bilo interneta i dok je crkva imala apsolutnu vlast. Ništa nije izlazilo na vidjelo, a sada kada sua su ljudi obrazovaniji sve im smeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije