Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPUŠTA KLIMATSKI SKUP

Papa otkazao putovanje u Dubai zbog bolesti: Liječnici su tražili da ne ide

Papa Franjo posjetio Portugal - 1. dan
Foto: ABACA/ABACA
1/3
28.11.2023.
u 23:49

Papa Franjo je zbog upale pluća i poteškoća s disanjem intravenozno primao antibiotike

Papa Franjo u utorak je otkazao svoje sudjelovanje na klimatskom skupu COP28 u Dubaiju zbog zdravstvenih problema. Papa je u petak trebao započeti trodnevni posjet Dubaiju, a Vatikan je ranije u utorak rekao da će se to putovanje ostvariti. 

„Iako se opća klinička slika Svetog Oca popravila vezano za gripu i upalu respiratornog trakta, liječnici su zatražili od pape da ne ode na to putovanje u Dubai”, priopćila je Sveta Stolica, na što je papa pristao „s velikim žaljenjem”. 

Danas 86-godišnjem papi su još kao mladiću u rodnoj Argentini uklonili dio pluća. Vatikan je u ponedjeljak najavio da će Franjo ograničiti svoje aktivnosti ovaj tjedan kako bi sačuvao energiju. Franjo je zbog upale pluća i poteškoća s disanjem intravenozno primao antibiotike.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 8

KL
Klipan
16:17 29.11.2023.

Papa Franciskus, a ne Franjo. Usput, ako je on nasljednik Sv. Petra na zemlji i Bozji namjestenik, cemu onda lijecnici i lijekovi? Zasto se ne obrati gore svemogucem sefu za trenutno izlijecenje?

TA
Talleyard
00:25 29.11.2023.

Netko bi mu trebao reći da se povuče u mirovinu i da crkva dobije pravog papu kao što je bio Ivan Pavao II

DU
Deleted user
07:37 29.11.2023.

Zašto Papa ne ode u Međugorje i Fatimu da ga Gospa ozdravi ili Crkva ne vjeruje u to?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije