Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISALI SPORAZUM

Pametno i Unija Kvarnera zajedno na europske izbore

Potpisan Sporazum o izbornoj koaliciji Pametno i Unije Kvarnera za EU izbore
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/6
06.04.2019.
u 13:55

Marijana Puljak je kazala da se oni zalažu za ujedinjenu, snažnu, demokratsku, poduzetnu i održivu Europu, u kojoj Hrvatska, kao ravnopravna članica može doprinijeti ovim vrijednostima.

Političke stranke Pametno i Unija Kvarnera u subotu su u Rijeci potpisale sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za EU parlament, a potpisnici su bili predsjednica Pametnog Marijana Puljak i predsjednik Unije Kvarnera Davor Willheim.

Marijana Puljak je kazala da se oni zalažu za ujedinjenu, snažnu, demokratsku, poduzetnu i održivu Europu, u kojoj Hrvatska, kao ravnopravna članica može doprinijeti ovim vrijednostima.

Ustvrdila je da su ovi izbori za EU parlament jedni od najvažnijih do sada, zbog nužnosti borbe protiv rastućeg nacionalizma i populizma u svim članicama.

Davor Willheim je istaknuo da Unija Kvarnera zagovara stvarnu decentralizaciju i jačanje važnosti regija unutar EU, kako bi imali više prilika za povlačenje europskog novca i za razvoj. Unija Kvarnera je najmlađa politička stranka u Primorsko-goranskoj županiji. Osnovana je 2017. godine, a većina inicijativnih članova bivši su članovi HNS-a, koji su tu stranku napustili nakon stranačkih previranja. Unija Kvarnera ima zamjenika župana Primorsko-goranske županije (Marka Borasa Mandića), jednoga gradonačelnika, tri predsjednika gradskih vijeća i 30-tak gradskih vijećnika na području ove županije, kazao je Vedran Kružić iz ove stranke. Ocijenio je da obje stranke imaju vrlo sličan sustav vrijednosti.

 Renata Sokol Jurković iz Pametnog je izdvojila dio izbornog programa posvećen klimatskim promjenama. Kako je rekla, tim problemom se treba intenzivnije baviti, a on se u obrazovnom sustavu u Hrvatskoj gotovo uopće ne spominje. Pametno želi tu učitniti promjene i boriti se za održivu Hrvatsku i Europu, rekla je.

 Na zajedničkoj izbornoj listi, koja će se predstaviti u nedjelju u Zagrebu, dvoje su članova Unije Kvarnera, Đanino Sučić i Majda Manjgotić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
16:29 06.04.2019.

Šta im znači ovaj predznak pametno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije