Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Interspar

Pala prva presuda za mobbing jer upit o grudnjaku nije kažnjiv

interspar_knezevic
VL
01.06.2010.
u 13:08

Aleksandar Knežević oslobođen je kazne od šest mjeseci zatvora, dok Strika ostaje osuđen na četiri mjeseca zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Vijeće Županijskog suda u Zadru usvojilo je žalbu odvjetnice bivšeg voditelja Interspara Aleksandra Kneževića i oslobodilo ga optužbe za zlostavljanje djelatnice Julije Baljak. Kneževića je zbog povrede dostojanstva i prava na rad prije dva mjeseca Općinski sud u Zadru nepravomoćno osudio na šest mjeseci zatvora, a domara Šimu Striku zbog zlostavljanja druge djelatnice uvjetno na četiri mjeseca.

Kneževićeva odvjetnica Rea Atelj izjavila je da je presuda preinačena u oslobođajuću jer činjenični opis optužbe ne odgovara opisu kaznenog djela za koje se sudilo. – Mog se branjenika optuživalo da je seksualnim aluzijama zlostavljao djelatnicu i povrijedio pravo na rad. Sve da ju je i pitao, kako se tvrdilo, koji grudnjak nosi, time nije počinio kazneno djelo – kaže Atelj.

 

Komentara 9

FR
franjo
18:42 01.06.2010.

Da je taj Prasac nekom od moga roda tako nesto rekao ili napravio, nebi mu trebao nikakvi sud. Ja bi ga malo posjetio,i nebi mu nikad vise palo tako sto na pamet.

C1
c11dugi
19:56 01.06.2010.

Dakle optuženi je napravio djelo za koje ga se tereti ali je oslobođen jer je tužiteljstvo nepravilno napisalo optužni prijedlog (odnosno po krivom članu). Da se ovo svakodnevno ne događa u našem pravosuđu još bi čovjek i mogao naći opravdanje, ali ovo je kod nas postalo više pravilo nego slučaj. Nesposobni i neškolovani suci u paru s isto tako nesposobnim tužiteljima. Toga ima u svim zanimanjima ali u pravosuđu najviše. Pola sudaca uopće ne vlada zakonima (treba malo učiti ali tko bi to) i naljakše je (pogotovo kod sudaca općinskih sudova) presuditi bezveze, pa neka Županijski sud (ili viša instanca zavisno od nedjela) ispravlja presude i tako u nedogled

OB
-obrisani-
17:19 01.06.2010.

Evo kako se pokazuje pravi karakter aktualne vlasti i administracije! To što su dali ovlasti rukovodiocima ravna vlasničkim je stravična greška koja svaki dan košta državu ali očito da oni koji bi to trebali shvatiti i regulirati ne mjenjaju mišljenje! Dakle raslojavanja će biti i dalje i više!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije