Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zarazio 11 osoba

Ovo je superširitelj koronavirusa u Europi: 'Pokupio' ga u Singapuru pa otišao na skijanje

koronavirus
Foto: REUTERS
1/3
11.02.2020.
u 13:14

Steve Walsh (53) koronavirus dobio je na poslovnoj konferenciji u Singapuru, a po povratku u Veliku Britaniju otišao je na skijanje u Francusku

Britanac Steve Walsh (53) prvi je superširitelj koronavirusa u Europi.

Superširiteljem se, naime, smatra osoba koja uspije zaraziti znatno veći broj ljudi nego što se očekuje od određene bolesti, a 53-godišnjak je zarazio čak 11 osoba.

On se sada potpuno oporavio od bolesti, piše BBC.

Virus je dobio u Singapuru dok je bio na poslovnoj konferenciji, a prije povratka kući u grad Hove otišao je na skijanje na nekoliko dana u francuske Alpe.

U Engleskoj je zarazio petero ljudi, isto kao i u Francuskoj, a zarazio je i jednu osobu sa španjolske Mallorce.

– Želio bih zahvaliti Nacionalnoj zdravstvenoj službi na pomoći i njezi. Iako sam se potpuno oporavio, zabrinut sam za druge koji su oboljeli od ovog virusa. Čim sam doznao da sam bio izložen osobi koja se zarazila koronavirusom, kontaktirao sam svojeg liječnika opće prakse i druge nadležne zdravstvene službe. Nakon toga sam se izolirao kod kuće prema njihovim uputama – rekao je on iz bolnice. 

Ključne riječi

Komentara 6

GR
gragakarlovac
13:30 11.02.2020.

Kako znaju točno 11 osoba?

Avatar Mentat
Mentat
13:31 11.02.2020.

Marry tifusar

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
13:58 11.02.2020.

svašta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije