Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otvorene prijave za A1 STEMfemme program prakse za studentice STEM fakulteta

Otvorene prijave za A1 STEMfemme program
28.03.2024.
u 11:31

A1 Hrvatska poziva studentice STEM fakulteta da se i ove godine prijave na STEMfemme program, u sklopu kojega će imati priliku sudjelovati u osmotjednoj plaćenoj stručnoj praksi u Data analytics i Data science područjima. Program, koji se provodi treću godinu zaredom, namijenjen je studenticama treće, četvrte ili pete godine studija na nekom od fakulteta kao što su FER, PMF, FOI, TVZ, FERIT, FPZ, VVG, EFZG, Algebra i srodni fakulteti. Zainteresirane studentice se na STEMfemme program mogu prijaviti na poveznici do 14. travnja, a program će započeti 20. svibnja ove godine.

Odabrane studentice radit će na konkretnim zadacima i projektima kompanije primjenjujući najmodernije tehnologije, uz podršku iskusnih mentorica i mogućnost fleksibilnog radnog vremena. Uz plaćenu praksu studentice će dobiti i stručnu edukaciju te nakon prakse imaju direktan ulaz u A1 Start program za započinjanje karijere i stalan posao u A1 Hrvatska.

Prilika za rad u tehnološki naprednom okruženju

Studentice STEM fakulteta moći će u sklopu prakse raditi u jednom od pet poslovnih odjela u područjima podatkovne analitike i znanosti, a to su Odjel za ESG, radno okruženje i mobilnost, Odjel za upravljanje prodajnim kanalima za privatne korisnike i analitiku, Odjel za upravljanje uređajima, Odjel za cjelovita telekomunikacijska i ICT rješenja, Odjel za logistiku te Odjel za financijske odnose s korisnicima. Kroz mentoriranu praksu studentice će iskustvo stjecati u radu s alatima i programskim jezicima poput Power BI-ja, SQL-a, naprednog Excela, Power Queryja i Power Automatea.

Osnaživanje žena u STEM-u

A1 Hrvatska pokrenula je STEMfemme program s ciljem osnaživanja žena da biraju STEM zanimanja, u kojima su one još uvijek podzastupljene. Program je ujedno dio misije kompanije da kao jedan od predvodnika razvoja digitalnog društva svima omogući jednake mogućnosti za učenje i razvoj karijere. Kompanija promiče raznolikost u radnom okruženju, trenutno zapošljavajući 46 posto žena i 54 posto muškaraca. A1 Hrvatska također je jedna od prvih kompanija nositeljica certifikata Equal Pay Champion u Hrvatskoj kojeg je pokrenula SELECTIO Grupa s ciljem prepoznavanja poslodavaca koji su odlučni u tome da postignu ravnopravnost, pravednost i jednakost u svojoj organizaciji.

STEM od malih nogu

A1 Hrvatska pokrenula je i ekstenziju ovog programa, kojem je cilj ohrabriti djevojčice da se već u ranoj dobi zainteresiraju za područje STEM-a i mogućnosti koje im pruža. Riječ je o programu STEMfemme junior, koji je prošle godine uveden u 14 splitskih osnovnih škola. U okviru ovog izvannastavnog programa učenice petog i šestog razreda imaju priliku upoznati se s najinovativnijim aspektima znanosti, umjetnosti, tehnologije, genetike, forenzike te primjene umjetne inteligencije i plesa vezanog uz tehnologiju i fiziku. Također, u suradnji s Institutom za društvena istraživanja u okviru STEMfemme junior programa provodi se istraživanje čiji je cilj utvrditi na nacionalnoj razini razloge ustrajanja ili odustajanja od obrazovnih i karijernih aspiracija u STEM području djevojaka osnovnoškolske dobi.

Više informacija o natječaju za A1 STEMfemme program dostupno je na stranicama programa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije