Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Let Black Hawkom

Otkriveno: Talibani nisu objesili čovjeka koji je visio iz američkog helikoptera

Twitter screenshot
01.09.2021.
u 11:08

Ispostavilo se da čovjek koji visi iz helikoptera nije mrtav već je riječ o talibanskom vojniku s talibanskom zastavom. Na fotografijama koje su kasnije objavljene vidi se kako vojnik maše ljudima na tlu.

Jučer se internetom proširila snimka koja prikazuje kako američki helikopter Black Hawk leti iznad Kandahara u Afganistanu dok iz njega visi privezan čovjek. Kad se video pojavio, nije bilo poznato je li privezani čovjek mrtav ili je tek visio pričvršćen užetom.

Snimka je izazvala brojne reakcije i kritike na račun američkog predsjenika Joea Bidena.
 

– Ova zastrašujuća slika pokazuje afganistansku katastrofu Joea Bidena: Talibani su objesili čovjeka iz američkog Black Hawka -napisao je američki senator Ted Cruz na Twitteru dok je britanski veteran ratova u Iraku i Afganistanu, Trevor Coult, dodao: 

– Ovo je apsolutno sra**e, vidjeti talibane kako sada lete američkim helikopterima Black Hawk, vješajući ljude za vrat! Ovo američkom predsjedniku nikada neće biti oprošteno!

No, ispostavilo se kako čovjek koji visi iz helikoptera nije mrtav već je riječ o talibanskom vojniku s talibanskom zastavom. Na fotografijama koje su kasnije objavljene vidi se kako vojnik maše ljudima na tlu. 

Bilal Sarwary, afganistanski novinar, na Twitteru je objavio da je helikopterom upravljao pilot kojeg su obučili SAD i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ključne riječi

Komentara 26

HA
HERCEGOVA@AC
11:15 01.09.2021.

Sva sreća da su US vojnici "onesposobili" svo oružje.

Avatar drug Joža
drug Joža
11:36 01.09.2021.

Uskoro uvode turističke letove helikoptetom.

AP
Anka partizanka
11:21 01.09.2021.

Talibani se zezaju, pa što ih stalno slikate. Kad ih prestanete slikati i pratiti, i oni će prestati visiti. Pa snimaju reklamu, uspomena na talibansko-američku suradnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije