Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.04.2014. u 14:00

Linić se igra vatrom, što ako krene stampedo građana na banke, jer ne žele da im on uzme dio onoga što su štedjeli za crne dane

Mogla je i novinarka HTV-a Mirjana Posavac, poput kolega poslati uobičajen izvještaj o Liniću, Milanovićevoj vladi i odluci da se uvodi i porez na štednju. No, Mirjana, a po reakciji vidjelo se da isto vidi i Dnevnik-urednik Stipe Alfier, u kratkom je javljanju objasnila da je vlada prešla Rubikon, da se po prvi put udara na najsvetije – na ušteđevine, i da sada prijeti kataklizma upravo zbog toga što vlada nije odmah i rekla iznad, ili ispod koje svote ušteđevina neće krenuti udarati harač.

Nedorečena i kaotična, kao uvijek, sada se poigrala sa stvarima s kojima igre nema. To što nisu istodobno (nego tek za koji mjesec!?) rekli koga će to opaliti, je l' samo one koji imaju velike ušteđevine, ili i "boraniju", zaprepastilo je većinu, one koji su uspjeli uštedjeti koju tisućicu kuna ili eura. Mirjana je shvatila da je riječ o pljački, jer vlada se sprema ljudima oteti 12 posto ušteđenog. I stoga je shvatila da Hrvatskoj prijeti i panika, onakva kakvu smo do sada gledali tek u izvještajima TV drugih, nesretnih i kaosom pogođenih država – prijeti nam opasnost od stampeda, kada će građani pohrliti na banke i početi povlačiti ušteđevine. Jer ne žele dati Liniću 12 posto novaca koje su spremali za crne dane. Na Novoj TV su rekli, nakon što su podsjetili kako su prije par dana vladajući rekli da više neće uvoditi nove poreze – kako "vlada skriva istinu". Na HTV-u slično, da "ovo ne odgovara istini". Zaključak je – vlada laže. Zanima me, ovim promjenama zakona o izvlaštenju, je l' se sad može izvlastiti i ova vlada?

PLUS

Kada oblak stigne do brda, to je isto kao kad pas stigne do drveta, ne znaš gdje će se popiškiti, simpatično je priznanje prognostičara Vakule (HTV) o varljivom proljeću

MINUS

Uvjetno RTL-u 2, "Svi vole Raymonda" kultna je serija, ali napamet znam svaki štos iz scenarija, nakon tko zna koje reprize. Je l' možete nabaviti koju novu epizodu? 

>> Vlada ipak uvodi porez na štednju! Linić: Imaju ga i drugi

Komentara 61

Avatar Carrera
Carrera
14:04 25.04.2014.

ova vlada niti nezna ništa drugo osim uzimati od siromašnih, a opraštati dugove svojim bogatim prijateljima. već su odavno zreli za smjenu!

HA
hajduk1966
14:05 25.04.2014.

Ajmo na ulicu

LA
Lakyy
14:38 25.04.2014.

Komunisti aktivno rade na represiji hrvatskog naroda tako da sto vise ljudi se iseli iz hrvatske pa da oni sa svojim komunistima nas vrate u doba komunizma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije