Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
U Hrvatskoj niče investicija kakvu nema nitko u Europi: Na Krku se gradi novi, dvostruko veći LNG terminal? Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U Hrvatskoj niče investicija kakvu nema nitko u Europi: Na Krku se gradi novi, dvostruko veći LNG terminal?

U Plinacru kažu da je prema njihovu Desetogodišnjem planu razvoja plinskog transportnog sustava RH 2021. – 2030. planirano povezivanje s plinskim transportnim sustavima susjednih država. Tako ističu projekte vezane uz povećanje transporta plina iz LNG terminala na otoku Krku prema Mađarskoj te projekt interkonekcije sa Slovenijom.
12. svibnja 2022. u 06:36 34 komentara 38134 prikaza

U Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i Vladi RH razmišljaju o povećanju kapaciteta LNG terminala na otoku Krku, a jedna je od opcija i gradnja kopnenog terminala kapaciteta 6,1 milijardi kubičnih metara plina. To je više nego dvostruko veći kapacitet od kapaciteta postojećeg plutajućeg LNG terminala na Krku. To su nam potvrdili i u resornom Ministarstvu kazavši da se u cilju povećanja sigurnosti opskrbe plinom, kako Hrvatske tako i zemalja u okruženju, razmatraju daljnji projekti važnijeg povećanja kapaciteta LNG terminala i povećanja transportnih kapaciteta Plinacra za transport plina.

SUD u Donecku
Hrvata zarobljenog u Ukrajini žele osuditi na doživotni zatvor ili smrt
Trogir: Obilježena prva godina privatizacije Brodotrogira kojoj je prisustvovao i Nenad Končar
VELIKA INVESTICIJA
Projekt na procjeni u ministarstvu: Češki fond korak je bliže gradnji marine uz Brodotrogir
MARINKO JURASIĆ
Zbog Matijanića i kod nas treba ispitati protokol za Covid, u vrhu smo po smrtnosti