Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica socijalne politike

Opačić o suspenziji Obiteljskog zakona: To je pravni kaos

opačić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
13.01.2015.
u 15:28

Ustavni sud odlučio je pokrenuti postupak ocjene ustavnosti Obiteljskog zakona

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić komentirala je danas odluku Ustavnog suda o suspenziji Obiteljskog zakona.

 - Ovo je presedan da se jedan cijeli zakon stavio pod suspenziju. To je vrlo osjetljiv zakon koji se dotiče doslovno svakog građanina. Vlada će pronaći načine kako zaštititi interese građana. Da je zakon počeo funkcionirati pokazuje i naš Centar za pravno zastupstvo koji se brine za one koje se lišava poslovne sposobnosti, kazao je Milanka Opačić.

 - Ova suspenzija je pravni kaos i ništa drugo, kazala je, a na pitanje je li premijer Milanović trebao čestitati na pobjedi budućoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović nije željela odgovoriti.

Podsjetimo, Ustavni sud odlučio je pokrenuti postupak ocjene ustavnosti Obiteljskog zakona, a dok to traje, obustavljeno je izvršenje po njemu određenih svih akata i radnji te će se do konačne odluke Ustavnog suda primjenjivati stari Obiteljski zakon.

>> Ustavni sud suspendirao Obiteljski zakon ministrice Opačić

Komentara 18

DR
draxy
15:34 13.01.2015.

Kakva bahata baba!Pozna pravo bolje od sudaca a ne zna da je red čestitati Predsjednici RH.

AU
aunick
15:46 13.01.2015.

Ona mi na ovoj slici ne izgleda kao osoba bliska mladima prije kao osoba koja je , tko zna za sto, provodila nekoliko decenija neprospavanih noci. Nije ni cudo da mladi bjeze iz zemlje. Cista komedija od nje i onoga sto izabra ovakav tim, istina, po svojoj mjeri. Hajmo narode, probudimo se, metle u ruke.

HR
H.R.T.99
16:10 13.01.2015.

Gđa šarene laži okrivljuje Ustavni sud za kaos. Svaki dan od ove vlade čujemo jednu ljepšu od druge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije