Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borci protiv diktature

On je noćna mora za Putina i sada opet prijeti: 'Vidjet ćete nas opet, zakuhat će se stvari, još nekoliko dana'

Kapustin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
25.05.2023.
u 07:01

Čelnik Ruskog dobrovoljačkog korpusa kaže da planovi grupe uključuju više upada u Rusiju

Grupa koja tvrdi da stoji iza nedavnog napada u ruskoj pograničnoj regiji Belgorod rekla je da će u budućnosti pokrenuti nove upade. Denis Kapustin (također poznat kao Denis Nikitin), zapovjednik Ruskog dobrovoljačkog korpusa, govorio je na ukrajinskoj strani granice s Rusijom dan nakon što je njegova grupa tvrdila da stoji iza oružanog napada na područje Belgoroda. "Mislim da ćete nas opet vidjeti s te strane. Ne mogu otkriti stvari koje dolaze, ne mogu otkriti ni smjer. Granica je prilično duga i opet će biti mjesta gdje će se stvari zahuktati", kazao je, javlja Sky News.

Video: Rusko ministarstvo tvrdi da su njihovi ratni brodovi odbili napad ukrajinskih dronova

Rekao je da su njegovi borci protiv Putina držali veliki dio ruskog teritorija. "Mi se borimo za slobodu, borimo se protiv nepravde, dakle, borimo se protiv torture, borimo se protiv užasnih djela policijske brutalnosti."

Rusija je isprva okrivila Ukrajinu za upad i navela da je 70 napadača ubijeno ili potisnuto. Kapustin je to opovrgao, rekavši da su dvojica njegovih boraca lakše ranjena, da su dvojica poginula, a da ih je 10 ranjeno. Upitan je li se koristio američkom vojnom opremom koja je bila donirana za pomoć Ukrajini u obrani od ruskih napada, rekao je: "Znam točno odakle mi oružje – nažalost ne od zapadnih partnera."

VEZANI ČLANCI:

Već dugo postoji zabrinutost da bi se oružje koje je Zapad donirao Ukrajini na kraju moglo upotrijebiti u Rusiji, a glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je: "Nije tajna da se ova oprema koristi protiv naše vojske i za nas nije tajna da izravna i neizravna upletenost zapadnih zemalja u ovaj sukob raste iz dana u dan. Izvlačimo odgovarajuće zaključke."

"Mislim da sam objasnio da zapadna vojna pomoć, nažalost, ide naprijed-natrag, napada se. U Bahmutu, na primjer, znam da su ruske snage izvršile napad na mnoga oklopna vozila, američka oklopna vozila", rekao je Kapustin.

VEZANI ČLANCI: 

Rekao je da je Ukrajina poduprla njegovu skupinu informacijama, benzinom, hranom i lijekovima, ali je dodao: "Svaka odluka koju donesemo... izvan naše državne granice je naša vlastita odluka. Očito možemo zamoliti naše (ukrajinske) suborce, prijatelje za pomoć u planiranju."

"Naši budući planovi su novi teritoriji Ruske Federacije u koje ćemo sigurno ući... Trebate biti strpljivi i pričekati samo nekoliko dana", dodao je.

Kapustin je opisan kao "ruski neonacist koji je mnogo godina živio u Njemačkoj" i, iako je priznao da je njegova grupa desničarska, na pitanje smeta li mu što ga se etiketira kao nacista, "ne misli da je to uvreda".

"Znate, nikad me nećete naći kako mašem zastavom s kukastim križem, nikada me nećete naći kako dižem ruku u znak pozdrava Hitleru, pa zašto biste me tako zvali?" dodao je.

Ključne riječi

Komentara 25

AN
Antiantifaa
09:26 25.05.2023.

Njemački nacisti su trenirani u Rusiji pod komandom NKVD.a.Malo to ljudi zna .Zato su identični.1939 zajedno slave 1.5. i svastika i zvijezda ljudožderka na istom bedžu.Oboje su vjernici Ateističke religije ,sekte ateista.Zanimljivo je i to da 1.5. u zbroju daju šest a taj datum su poganske religije slavile podzemne bogove Ništa nije slučajno.

Avatar Moloh
Moloh
08:54 25.05.2023.

Pravo pitanje je kako je moguće da su se ovi diverzanti kretali i prošli neprimjećeno dubinom teritorija koji Rusi drže pod kontrolom? Od prve crte do Harkova pa do Belogoroda ima nekih 170 km. Sve su to prošli bez da ih itko primjeti?

Avatar OFA N AFO
OFA N AFO
10:55 25.05.2023.

nisu niti putinovi protivnici cvijeće i ne treba ih idolizirati, ali svatko tko se bori protiv njega zaslužuje podršku da nanesu što veću štetu ruskom agresoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije