Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prigožin izgubio živce

VIDEO ‘U takvom smo stanju da bi mogli je*eno izgubiti Rusiju! Riskiramo gubitak rata u Ukrajini‘

Funeral held in Moscow for Russian military blogger killed in cafe blast
Foto: YULIA MOROZOVA/REUTERS
1/4
24.05.2023.
u 14:27

Jevgenij Prigožin, osnivač plaćeničke grupe Eagner upozorio je u intervjuu objavljenom na njegovom Telegram kanalu da se ruske elite moraju hitno uozbiljiti ili riskiraju gubitak rata u Ukrajini. 'Ukrajinci će pokušati opkoliti Bahmut i napasti Krim', rekao je.

Prigožin je u razgovoru s jednim ruskim blogerom pomalo i izgubio živce, pa je naglasio potrebu promjene na vrhu ruske vojne strukture, te zazvao reformu u vojnim redovima. 'Riskiramo poraz u ratu s Ukrajinom. Ruska se vojska na čelu sa Šojguom degradirala zbog 'sustava ulizništva'. Najvjerojatnije će se dogoditi scenarij jako nepovoljan za Rusiju pa se moramo pripremiti za naporan rat', rekao je Prigožin koji smatra da je nužno smijeniti Šojgua.

"Slušam Putina, ali Šojgua treba maknuti", zaključio je Prigožin koji je nabrojao sve ruske poraze u dosadašnjem ratu s Ukrajinom, te naglasio kako je ukrajinska vojska jedna od najmoćnijih na svijetu. Tvrdi da će rezultat rata u Ukrajini biti "stotine tisuća žrtava" i pozvao na uvođenje izvanrednog stanja u Rusiji, smrtnu kaznu, pokretanje nove mobilizacije, okretanje gospodarstva ratu i "nekoliko godina života poput onog u Sjevernoj Koreji", javlja Nexta.

‘U takvom smo stanju da bismo mogli jebeno izgubiti Rusiju - to je glavni problem. Moramo uvesti ratno stanje.‘

VIDEO ‘U takvom smo stanju da bi mogli je*eno izgubiti Rusiju! Riskiramo gubitak rata u Ukrajini‘

Istodobno, Prigožin se usprotivio korištenju nuklearnog oružja od strane Rusije protiv Ukrajine. Istaknuo je i kako su ruske elite zaštitile svoju djecu od rata, dok djeca običnih ljudi ginu na bojišnici, što, po njemu otvara mogućnost nemira u Rusiji. 'Ako se djeca običnih građana nastave vraćati u mrtvačkim sanducima, a djeca elite nastavi sunčati u inozemstvu, u Rusiji bi mogli izbiti neredi nalik onima koji su izazvali revoluciju 1917.', kaže.  

Prigožin nimalo ne sumnja kako Ukrajina priprema protuofenzivu. 

VIDEO Rusko ministarstvo obrane prikazalo video napada na Belgorod

Komentara 18

FF
FRU-FRU
15:10 24.05.2023.

polako i rusima sviće da će izgubiti rat. u zadnjih 10 mjeseci najveći uspjeh im je osvajanje ruševina bahmuta prije čemu su izgubili barem 20.000 vojnika + tko zna koliko još ranjenih (po izjavama samog prigožina). gubici ruske tehnike kod Bahmuta, Vugledara i Avdeevke su više stotina teške tehnike! i sve to da zauzmu strateški nebitan gradić Bahmut...sad uzmimo u obzir i da Ukrajina ima 10 bataljuna koji su netaknuti, opremljeni modernim zapadnim tenkovima i oružjem. Dolaže storm shadow, dolaze F-16! rusija nema šanse dobiti ovaj rat, može jedino probati ispaliti poneku nuklearku, ali onda će ona prva nestati u prahu i pepelu...znaju to rusi jako dobro i zato samo prijete i prijete jer su svjesni da će ostati bez svih anektiranih ukrajinskih regija

MR
mrD
15:27 24.05.2023.

Pa ovaj je rekao RAT u Ukrajini. sad ce ga putin dati uhititi. Ja sam mislio da je to za ruse vojna operacija

Avatar Gotcha1
Gotcha1
14:59 24.05.2023.

vec dugo skripi izmedju njega i debelog generalisima. zanimljiv duel,zanima me ko ce slucajno pasti kroz zatvoreni prozor....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije