Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSI OBJAVILI VIDEO EKSPLOZIJE

Dramatična snimka s Crnog mora: Ukrajinski pomorski dronovi pokušali napasti ruski bojni brod

Uništenje bespilotnog glisera na Crnom moru
Foto: Ministarstvo obrane Rusije
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.05.2023.
u 20:12

Ministarstvo obrane je objavilo da su svi pomorski dronovi "uništeni paljbom standardnog naoružanja ruskog broda 140 kilometara sjeveroistočno od Bospora"

Plovilo se kretalo Crnim morem i pokušavalo izbjeći napade, no potom ga je jedna granata pogodila, stvarajući veliku eksploziju. Prikazuje to snimka koju je objavilo Ministarstvo obrane Rusije. Riječ je, kako navode Rusi, bila o napadu bespilotnog glisera.

Rusko ministarstvo obrane je u srijedu objavilo da su tri ukrajinska bespilotna plovila rano ujutro u Crnom moru bezuspješno napala ruski bojni brod Ivan Hurs u blizini Bospora. Ministarstvo je u priopćenju, objavljenom na komunikacijskoj platformi Telegram, navelo da brod štiti plinovode "TurkStream" i "Blue Stream", kojima se plin, jednim dijelom preko Crnog mora, iz Rusije transportira u Tursku. Dodali su da brod "nastavlja obavljati svoje zadatke".

VIDEO Od 22 sekunde pogledajte trenutak kada je, prema ruskim tvrdnjama, uništen ukrajinski pomorski dron

Priopćenje će vjerojatno podići napetosti u Crnom moru, gdje je Rusija prošlog tjedna pristala produžiti sporazum kojim se Ukrajini dozvoljava siguran izvoz žita iz njenih luka. Kijev nije odmah bio dostupan za komentar.

Ministarstvo je napad navelo kao opravdanje za proširenje ruskih mjera kojima brani svoje plinovode, iako nisu spomenute posljedice za sigurnost pošiljaka žita.

Neobjašnjene eksplozije su prošlog rujna oštetile plinovode Sjeverni tok 1 i 2, kojima se plin iz Rusije dovodio preko Baltičkog mora u Njemačku.

VEZANI ČLANCI:

Rusija se, iako je dozvolila dvomjesečno produljenje žitne inicijative, i dalje žali da zapad ne ispunjava svoje obaveze dogovorene nagodbom jer ne uklanja ograničenja za izvoz ruskog žita i gnojiva. Turska je jedan od pokrovitelja Crnomorskog sporazuma o izvozu ukrajinskog žita i odbila je slijediti zapad kada se u pitanju gospodarske sankcije Rusiji.

Nakon što je izgubila mogućnost korištenja svojih plinovoda u Baltičkom moru, Rusija želi da Turska postane još veće središte za izvoz ruskih energenata.

Ivan Hurs je izvidnički brod srednje veličine, a dovršen je 2013. Ministarstvo obrane je objavilo da su svi pomorski dronovi "uništeni paljbom standardnog naoružanja ruskog broda 140 kilometara sjeveroistočno od Bospora".

VIDEO 'U takvom smo stanju da bi mogli je*eno izgubiti Rusiju! Riskiramo gubitak rata u Ukrajini‘

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar AGRAM
AGRAM
21:35 24.05.2023.

Da li netko razmišlja zašto Ukrainci za sada šalju vodene dronove samo danju. Što bi se desilo da ih šalju noću? I ovo je samo poruka. Tu smo i možemo doći do vas.

DU
Deleted user
20:52 24.05.2023.

Nije Bojni brod već brod za prikupljanje obavještajnih podataka (naoružanje 9K38 Igla SAM system launchers (32 9M39 missiles) i 4x1 14,5 mm MTPU-1 Zhalo.

Avatar Idler
Idler
07:48 25.05.2023.

U blizini...140 kilometri ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije