Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Represija

Oko 350 kurdske djece čami u zloglasnim turskim zatvorima

turski policajci
AFP
25.05.2010.
u 07:35

Kurdi uglavnom naseljavaju jugoistok Turske i još uvijek se bore za priznavanje osnovnih ljudskih i nacionalnih prava.

Stotine kurdske djece osuđeno je na dugogodišnje zatvorske kazne zbog sudjelovanja u antiturskim demonstracijama, tvrdi BBC. Djeca su proglašena teoristima pa služe  kazne u  najzloglasnijim  zatvorima.  Među njima je 15- godišnja Berivan Sayaca  koja je osuđena na osam godina zatvora samo zato što je sudjelovala u demonstracijama. 

Prema turskom zakonu, dovoljno je da osoba podržava "terorističku organizaciju" pa da  bude osuđena na drakonsku kaznu. Oko 350 kurdske djece između 13 i 17 godina trenutačno se nalazi u turskim zatvorima. Kurdi  uglavnom  naseljavaju jugoistok Turske i još uvijek se bora za priznavanje osnovnih ljudskih i nacionalnih prava.

Ključne riječi

Komentara 3

OR
orisis
10:02 25.05.2010.

Glavno da predsjednik Erdogan roni krokodilske suze o Palestincima i njihovoj patnji.Nek si pometu pred svojom kuchom...

OB
-obrisani-
14:09 25.05.2010.

Ovakva turska bi \"u evropu?\" Djeci godine zatvora jer su hodali i demonstrirali? Pa ćemu se ćudit ako se jednom kad izađu opašu explozivom i ušeću negdje...

BO
bosancero
21:00 25.05.2010.

Vazno je da su im Ameri saveznici a ko je** ljudska prava, nema ih ni u Americi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije