Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FBI ubio pogrešnog čovjeka?

Odobrena ekshumacija nekadašnjeg američkog 'državnog neprijatelja broj jedan'

John Dillinger
Foto: commons.wikimedia.org
07.10.2019.
u 10:46

Dillingerov rođak Michael Thompson i još jedan član obitelji smatraju da je FBI 1934. u Chicagu ubio pogrešnu osobu

Dužnosnici američke savezne države Indiane odobrili su ekshumaciju posmrtnih ostataka ozloglašenog gangstera Johna Dillingera, prenosi BBC.

Njegova rodbina već neko vrijeme traži dopuštenje za ekshumaciju, uz pojašnjenje da je na groblju "Crown Hill" u Indianapolisu pokopano tijelo drugog čovjeka

FBI tvrdi da su njegovi agenti Dillingera ubili u Chicagu 1943. godine, te da je potom pokopan u Indiani. 

Ekshumacija je predviđena za 31. prosinca, no protiv takve odluke na sudu se i dalje bori uprava groblja

Dillingerov rođak Michael Thompson i još jedan član obitelji smatraju da je FBI 1934. u Chicagu ubio pogrešnu osobu. Tvrde i da raspolažu dokazima po kojima je pokopana osoba imala potpunu drukčiju boju očiju te da se otisci prstiju ne poklapaju. 

FBI navode odbacuje, nazivajući ih "teorijom zavjere" te pojašnjava da raspolaže mnoštvom informacija po kojima je Dillinger ubijen upravo u Chicagu. 

Ozloglašeni je gangster iz zatvora uspio pobjeći dvaput. Tridesetih godina prošlog stoljeća za vrijeme velike ekonomske krize u Sjedinjenim Državama proglašen je "državnim neprijateljem broj jedan". U vrijeme potrage za njim raspisana je nagrada u iznosu od 10.000 dolara. Bio je vođe "Bande Dillinger" optužene za niz pljački banaka. 

Zadnje godine njegova života prikazane su na velikim ekranima, u filmu "Državni neprijatelj" iz 2009. u kojem ga je utjelovio glumac Johnny Depp.

Komentara 2

ME
Menjik
11:23 07.10.2019.

koje sad, '43. ili '34.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije