Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Odazvala se pozivu: Hrvatska sudjeluje u NATO aktivnosti 'Allied Sky'

Povodom ove aktivnosti, glavni tajnik NATO-a, Jens Stoltenberg je izjavio: „Radeći zajedno ispunjavamo svoju osnovnu misiju: ​​odvraćanje od agresije, sprječavanje sukoba i očuvanje mira“.
28. kolovoza 2020. u 13:40 5 komentara 763 prikaza
Donald Trump in the Salute to America - Washington
Foto: Gripas Yuri/ABACA/PIXSELL

U sklopu zajedničke NATO aktivnosti „Allied Sky“, američki avioni B-52 u jednom će danu, 28. kolovoza 2020. godine, preletjeti područja svih zemalja članica NATO saveza u Sjevernoj Americi i Europi.

U Kninu održana završna svečanost obuke za razvoj vođa "Marko Babić" MARIO BANOŽIĆ: 'Ne treba nas zabrinjavati naoružavanje Srbije. Hrvatska je NATO-zemlja'

Navedene avione pratit će deseci zrakoplova zemalja članica Saveza, svaka u svom zračnom prostoru, šaljući poruku o snazi i solidarnosti NATO saveza. Ova aktivnost ujedno je prilika za jačanjem sposobnosti saveznika kroz zajedničko uvježbavanje i osposobljavanje te za sudjelovanje u budućim međunarodnim misijama.

Republika Hrvatska se odazvala pozivu za sudjelovanje u ovoj aktivnosti, a jedan američki avion B-52 prilikom preleta iznad Hrvatske pratit će avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Ulazak američkog aviona B-52 u zračni prostor Republike Hrvatske očekuje se oko 16:14 na Dubrovačkom području odakle će uz obalu letjeti prema Kvarneru, a zatim prema Zagrebu. Izlazak iz zračnog prostora Republike Hrvatske predviđen je oko 16:59 sati na području Bregane.

NATO Foreign ministers meeting in Brussels Pogoršali se odnosi Francuska se povukla iz NATO-ve pomorske misije nakon incidenta s Turskom

Povodom ove aktivnosti, glavni tajnik NATO-a, Jens Stoltenberg je izjavio: „Radeći zajedno ispunjavamo svoju osnovnu misiju: ​​odvraćanje od agresije, sprječavanje sukoba i očuvanje mira“.

 

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • Branitelj2020:

    Hrvatsko zrakoplovsto zahvaljući "mudrom" vodstvu Plenkovića i njegove HDZ kamarile nemože letjeti ni u balonu.

  • cigrovski.darko:

    Dobro je za sada ga možemo stići i otpratiti s Mig-ovima, ako ne bude pameti slijedeći put ćemo ga otpratiti samo pogledima, kao Slovenci jer, pilatusi ne mogu tako visoko ni tako brzo, ostaje im munjevit pogled i suza u oku.

  • Deleted user:

    americki zrakoplov ce pratiti hrvatsko ratno zrakoplovstvo .spektakl