Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Očekuje se da će BiH do kraja tjedna Hrvatskoj izručiti Bojana Gudurića

gudurić
Foto: Darko Gavrić/Press
1/2
22.02.2010.
u 10:02

ojko Ribić svjedočio je o vozilima koje je R. Matanić unajmio u rent-a-caru, a Ribića i Matanića je spojio B. Vujanović, koji je s Matanićem bio uhićen u Bugarskoj.

ZAGREB – Robert Matanić me nazvao dok je bio u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici te pitao mogu li mu posuditi 10.000 eura jer mu treba za odvjetnika. Rekao sam da nemam, a on je predložio da povrat tog novca garantiram njegovom vikendicom, odnosno da mu nađem kupca za vikendicu.

Sukob s Marjanovićem
Kazao mi je da kontaktiram s Tomislavom Marjanovićem, koji je bio njegov prijatelj. Poslije je za vikendicu tražio 12.000, a kupac je davao 9000 eura. Poslije sam čuo da je bilo problema između Marjanovića i Matanića jer novac nije došao do Matanića – kazao je Mijo Žuljević (58) svjedočeći u nastavku suđenja optuženima za likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića.

Osim njega, svjedočio je i Borko Ribić (30), u čijem je rent-a-caru R. Matanić u dva navrata unajmio vozila, a zanimljivo je da ga je s Matanićem spojio Branko Vujanović, koji je svojedobno s bratićima Matanić te Tomislavom Marjanovićem uhićen u Bugarskoj. Svjedočio je i Gordan Tomišić (47), poslodavac Luke Matanića, koji je L. Matanića opisao kao “dobrog radnika”.

Inače, BiH bi ovog tjedna mogla izručiti Bojana Gudurića (29) nakon što na njegovo izručenje Hrvatskoj potpis stavi Bariša Čolak, ministar pravosuđa BiH. Odluka da bude izručen Hrvatskoj, a ne Srbiji (Srbija je za njim raspisala tjeralicu jer je izbjegao odsluženje kazne za razbojstva, op.a.) donesena je prošli tjedan, a Gudurić se odrekao žalbe.

Gudurićevo izručenje značit će i procesno zanimljivu situaciju jer sudski postupak formalnopravno mora početi iz početka. Drugim riječima, svi dosad saslušani svjedoci moraju se ponovno saslušati ili se njihovi iskazi, ako se Gudurićeva obrana složi, mogu i pročitati.

Razgovor s klijentom
– Kako će se obrana postaviti, vidjet ću nakon što razgovaram sa svojim klijentom. Do sada sam u odlukama bio autonoman, a kada on bude izručen, vidjet ćemo što i kako dalje – kazao je Dragutin Baltić, odvjetnik koji Gudurića zastupa u Hrvatskoj.

Ako Gudurić ne bude tražio ponovno saslušanje već saslušanih svjedoka, rasprava će se vjerojatno nastaviti bez većih problema. No postoji mogućnost i da Gudurić zatraži vrijeme za proučavanje optužnice ili eventualno novog odvjetnika, što bi vjerojatno značilo prekid rasprave od nekoliko tjedana.

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:00 22.02.2010.

biti će izrućeni samo kokošari ,a ostali će uživati prirodne ljepote bosne i ercegovine...pamte bosanček još uvije fikija kojeg rvatska nije predala njima,velike ribe imaju lovu i njih će štititi u bosni za vjeke vjekova

MM
Mladen Miletić
23:47 22.02.2010.

Očekuje se da će BiH do kraja tjedna Hrvatskoj izručiti Bojana Gudurića, usput kada ide pošiljka iz Bosne da nisu nekoga zaboravili a mogli isto poslati još par u paketu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije