Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Očajni vinar pokušavao zaustaviti bagere: 'Nije me strah poginuti. Pucajte, ne bojim se metka'

Dvadesetak Stonjanina došlo je do lokaciju Mili kako bi dali podršku obitelji Rozić, a policija je na kraju odvela Mihu Rozića uz obrazloženje da ide u postaju dati izjavu.
12. listopada 2020. u 14:05 6 komentara 3473 prikaza
Radovi na izgradnji Pelješkog mosta i pristupnih cesta
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Unatoč brojnim apelima stonski vinar Miho Rozić ipak nije uspio spasiti svoje vinograde i maslinike koji su se našli na trasi pristupne ceste Pelješkom mostu. Naime, strojevi grčke tvrtke Avax zaduženi za izgradnju stonske obilaznice ušli su u ponedjeljak oko 9 sati u vinograd na lokalitetu Mili neposredno iznad skretanja za trajektno pristanište Prapratno.

Željeznička pruga s lokomotivom projekt skuplji od Pelješkog mosta Za brzu prugu od Čakovca do Zagreba 400 milijuna eura, hoće li Slovenci komplicirati?

U pratnji strojeva došla je i policija. Rozić je pokušao sam zaustaviti bager na kojeg se i sam popeo, međutim spustili su ga interventni policajci. Poznati vinar uzvikivao je da je on hrvatski branitelj i da ga nije strah poginuti. 

- Pucajte, ne bojim se metka - vikao je, piše Slobodna Dalmacija. 

Molbe nisu pomogle, bager je razrušio ogradni suhozid potom masline te trsove loze.

Odvjetnice Miha Rozića isticale su da rješenje o prisilnom uvođenju u posao grčke tvrtke Avax na lokalitetu Mili nije pravomoćno te da postupak zbog toga treba odgoditi, jer niti su masline obrane niti su pregovori završeni.  Međutim, ni to nije zaustavilo bagere. 

Vlasnik vinograda više puta je uzvikivao da trasa pristupne ceste ide preko njegova posjeda, vinograda i maslina da bi se izbjegla betonara, koju je na obližnjem državnom zemljištu izgradio brat načelnika općine Ston, koja prema njegovim riječima isporučuje beton Avaxu. 

Pelješki most iz zraka ČELIČNA RASPONSKA KONSTRUKCIJA PELJEŠKOG MOSTA U luku Ploče iz Kine ovaj vikend stiže drugi brod s 13 segmenata

Rozić traži od Hrvatskih cesta da mu, za ukupno oduzeto zemljište na više lokacija, isplate 3,2 milijuna kuna za izgubljene plodove loze i maslina, 481 tisuća kuna za jedno zemljište koje mu je plaćeno kao šumsko premda je građevinsko po cijeni od pet eura za kvadrat umjesto pedeset eura, koliko je plaćeno susjedima, te da mu se ustupi 34 tisuće kvadrata državnog zamjenskog zemljišta. Njegovi zahtjevi su bili odbijeni, te su Hrvatske ceste isplatile Roziću više od milijun kuna. 

Dvadesetak Stonjanina došlo je do lokaciju Mili kako bi dali podršku obitelji Rozić, a policija je na kraju odvela Mihu Rozića uz obrazloženje da ide u postaju dati izjavu.

VIDEO: Pelješki most - Pogledajte kako se grade pristupne ceste

KRALA DUGI NIZ GODINA
Blagajnicu terete da je 49 klijenata banke oštetila za 8,6 milijuna kuna
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Nikša Bratoš pružio pogled iza scene velike glazbene karijere i otkrio kako se živi od glazbe u Hrvatskoj
  • liliZG:

    to je tako kad se mali čovjek.

  • Sve je uzalud:

    ....to se rješava drugačije....

  • NikoCro:

    Sto je pozadina slucaja, prodao po 5 eura a sada hoce 50, a ne znam, znam samo da je sve vise pohlepe na kugli zemaljskoj