Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGRADNJA PRISTUPNE CESTE

Očajni vinar pokušavao zaustaviti bagere: 'Nije me strah poginuti. Pucajte, ne bojim se metka'

Radovi na izgradnji Pelješkog mosta i pristupnih cesta
Milan Sabic/PIXSELL
12.10.2020.
u 14:05

Dvadesetak Stonjanina došlo je do lokaciju Mili kako bi dali podršku obitelji Rozić, a policija je na kraju odvela Mihu Rozića uz obrazloženje da ide u postaju dati izjavu.

Unatoč brojnim apelima stonski vinar Miho Rozić ipak nije uspio spasiti svoje vinograde i maslinike koji su se našli na trasi pristupne ceste Pelješkom mostu. Naime, strojevi grčke tvrtke Avax zaduženi za izgradnju stonske obilaznice ušli su u ponedjeljak oko 9 sati u vinograd na lokalitetu Mili neposredno iznad skretanja za trajektno pristanište Prapratno.

U pratnji strojeva došla je i policija. Rozić je pokušao sam zaustaviti bager na kojeg se i sam popeo, međutim spustili su ga interventni policajci. Poznati vinar uzvikivao je da je on hrvatski branitelj i da ga nije strah poginuti. 

- Pucajte, ne bojim se metka - vikao je, piše Slobodna Dalmacija. 

Molbe nisu pomogle, bager je razrušio ogradni suhozid potom masline te trsove loze.

Odvjetnice Miha Rozića isticale su da rješenje o prisilnom uvođenju u posao grčke tvrtke Avax na lokalitetu Mili nije pravomoćno te da postupak zbog toga treba odgoditi, jer niti su masline obrane niti su pregovori završeni.  Međutim, ni to nije zaustavilo bagere. 

Vlasnik vinograda više puta je uzvikivao da trasa pristupne ceste ide preko njegova posjeda, vinograda i maslina da bi se izbjegla betonara, koju je na obližnjem državnom zemljištu izgradio brat načelnika općine Ston, koja prema njegovim riječima isporučuje beton Avaxu. 

Rozić traži od Hrvatskih cesta da mu, za ukupno oduzeto zemljište na više lokacija, isplate 3,2 milijuna kuna za izgubljene plodove loze i maslina, 481 tisuća kuna za jedno zemljište koje mu je plaćeno kao šumsko premda je građevinsko po cijeni od pet eura za kvadrat umjesto pedeset eura, koliko je plaćeno susjedima, te da mu se ustupi 34 tisuće kvadrata državnog zamjenskog zemljišta. Njegovi zahtjevi su bili odbijeni, te su Hrvatske ceste isplatile Roziću više od milijun kuna. 

Dvadesetak Stonjanina došlo je do lokaciju Mili kako bi dali podršku obitelji Rozić, a policija je na kraju odvela Mihu Rozića uz obrazloženje da ide u postaju dati izjavu.

VIDEO: Pelješki most - Pogledajte kako se grade pristupne ceste

Komentara 6

LI
liliZG
14:43 12.10.2020.

to je tako kad se mali čovjek.

SJ
Sve je uzalud
14:36 12.10.2020.

....to se rješava drugačije....

NI
NikoCro
14:59 12.10.2020.

Sto je pozadina slucaja, prodao po 5 eura a sada hoce 50, a ne znam, znam samo da je sve vise pohlepe na kugli zemaljskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije