Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Centar za mir

Obučavaju suce i policajce kako prepoznati zločine iz mržnje

policija pruga
Marko Mrkonjić/PIXSELL
02.10.2015.
u 13:30

Predavači su međunarodni stručnjaci koji imaju iskustva u radu na zločinu iz mržnje, kao i domaći suci, državni odvjetnici ili policijski djelatnici

Kako bi što bolje razumjeli, otkrili, istražili pa na koncu i procesuirali zločine iz mržnje, priprema se stručno osposobljavanje pravosudnih i policijskih djelatnika. Ujedno, bit će to i prevencija ovih zločina.

Riječ je o projektu Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek koji je novac dobio od njemačke Zaklade Robert Bosch, a surađuju na njemu i s Pravosudnom akademijom, Ravnateljstvom policije, sudovima, fakultetima. Projekt traje do 15.veljače, a odrađivat će se u osječko-baranjskoj te Vukovarsko-srijemskoj županiji.

- Predavači su međunarodni stručnjaci koji imaju iskustva u radu na zločinu iz mržnje, kao i domaći suci, državni odvjetnici ili policijski djelatnici – navodi Veselinka Kastratović iz Centra, voditeljica projekta.

Prva je radionica 26. i 27. listopada. 

Komentara 5

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
13:39 02.10.2015.

Da tu školu već nisu prošli onaj iz Vukovara koji je smrskao glavu maloljetnom dragovoljcu, ili onaj iz Osijeka koji je pendrečio invalide u kolicima na Markovom trgu?

GO
goran2hr
14:17 02.10.2015.

Što mi sve plaćamo?!

ZO
zoom
14:20 02.10.2015.

EU bedastoće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije