Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
200-tinjak metara

Objavljene nestvarne snimke iz Turske: Zemlja nekoć bila maslinik, sada postala ogroman kanjon

YouTube Screenhshot
13.02.2023.
u 19:23

Al Jazeera English objavila je na Youtubeu zastrašujuć video drona koji je snimao mjesta u Turskoj nakon potresa. Tako je dron letio i iznad zemlje koja je nekoć bila maslinik, a sada je više nalik kanjonu koji se proteže 200-tinjak metara

I tjedan dana nakon razornih potresa koji su gradove u Turskoj i Siriji sravnile gradove sa zemljom i odnijele najmanje 36.000 života, nestvarno velika šteta i dalje se zbraja. U ponedjeljak je ranije objavljeno kako su spasioci iz ruševina izvukli živog 13-godišnjaka u turskoj pokrajini Hatay, kao i žena Naide Umay koja je bila zarobljena 175 sati. 

Al Jazeera English objavila je na Youtubeu zastrašujuć video drona koji je snimao mjesta u Turskoj nakon potresa. Tako je dron letio i iznad zemlje koja je nekoć bila maslinik, a sada je više nalik kanjonu koji se proteže 200-tinjak metara.

Objavljeno je tako da je novostvoreni kanjon dubok 30 metara, i to na prostoru od oko 140 metara kvadratnih.

Ujedinjeni narodi predviđaju da će broj poginulih u potresu u Turskoj i Siriji biti vjerojatno dvostruko veći od brojke koja je iskazana sada. Bezbrojna tijela još uvijek su zarobljena ispod ruševina, a oni koji nisu identificirani pokopani su u masovnoj grobnici. 

Hrvatski tim za potragu i spašavanje iz ruševina bi se u idućim danima trebao vratiti iz potresom pogođene Turske, rekao je u ponedjeljak ravnatelj civilne zaštite Damir Trut. Hrvatski tim za spašavanje iz ruševina s 41 pripadnikom i sedam pasa, od četvrtka sudjeluje u operacijama spašavanja u Antakyi, gradu na samom jugu Turske, u blizini granice sa Sirijom.

>> VIDEO Spasioci zaplakali nakon što su spasili dječaka u Hatayu u Turskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije