Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRINJA

Obilježena 29. godišnjica osnutka Gromova

Petrinja: Svečano obilježavanje 29. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade Gromovi
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
15.05.2020.
u 14:52

Kroz 2. gardijsku brigadu je prošlo oko 9000 pripadnika, u Domovinskom ratu poginulo je 205 njenih pripadnika, trojica se još vode kao nestali dok ih je oko 1400 bilo ranjeno. Među njima je i 30 stopostotnih invalida

- Raduje me danas ovdje vidjeti pripadnike Gromova, kao i moderno uređenu vojarnu, u koju smo proteklih godina mnogo uložili, te osposobljene pripadnike bojne koji nastavljaju tradiciju na tragu onoga što su pripadnici Gromova stvarali. Ponosni smo na naše Gromove za sve što su učinili u Domovinskom ratu i što čine danas na ponos svoga naroda i domovine Hrvatske, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u Petrinji na današnjoj 29. obljetnici osnutka 2. gardijske brigade i 2. mehanizirane bojne Gromova.

Godišnjica osnutka 2. gardijske brigade obilježena je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz spomenik pukovniku Predragu Matanoviću i drugim petrinjskim poginulim braniteljima, obilaskom spomen-sobe poginulih i nestalih pripadnika brigade te misom zadušnicom za sve poginule branitelje. 

Kroz 2. gardijsku brigadu je prošlo oko 9000 pripadnika, u Domovinskom ratu poginulo je 205 njenih pripadnika, trojica se još vode kao nestali dok ih je oko 1400 bilo ranjeno. Među njima je i 30 stopostotnih invalida.  

Na svečanosti u petrinjskoj Vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" uz ministra je govorio i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, a godišnjicu je čestitao ratni zapovjednik Brigade Drago Matanović, danas glavni inspektor Ministarstva obrane. Čestitke je uputio i zapovjednik 2. mehanizirane bojne, pukovnik Ivan Radić, predsjednik Udruge veterana 2. gardijske brigade Grom, umirovljeni pukovnik Ivan Krupec, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije