Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Novinari i fotoreporteri pripremili dvije zanimljive izložbe fotografija

izložba
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
26.12.2013.
u 20:08

Sve je spremno za otvorenje "Izložbe novinske fotografije" u Slavonskom Brodu koja je od večeras postavljena u Likovnom salonu "Vladimir Becić", a svečano će biti otvorena sutra u petak u 18 sati.

Sve je spremno za otvorenje "Izložbe novinske fotografije" u Slavonskom Brodu koja je od večeras postavljena u Likovnom salonu "Vladimir Becić", a svečano će biti otvorena sutra u petak u 18 sati.

Tradicionalno, u vrijeme blagdana između Božića i Nove Godine, već devetu godinu za redom, zajedno ju organiziraju Hrvatsko novinarsko društvo - ogranak za Brodsko-posavsku županiju, Galerija umjetnina Grada Slavonskog Broda i Zbor fotoreportera Hrvatske, a svojevrsna je retrospektiva proteklih događaja koje su novinari i fotoreporteri bilježili i o njima izvještavali.

Nakon svečanosti otvorenja Brođani će u "Beciću" moći razgledavati dvije postavljene izložbe, jednu pod nazivom "Hrvatska novinska fotografija" koja je skupna putujuća izložba najboljih radova hrvatskih profesionalnih fotoreportera i drugu "Novinska fotografija 2013." koja je izbor izvrsnih radova slavonskobrodskih fotoreportera nastalih tijekom proteklih dvanaest mjeseci.

"Hrvatsku novinsku fotografiju" na proputovanju kroz gotovo sve veće hrvatske gradove vidjelo je više tisuća posjetitelja, a od ove godine postala je i međunarodna obzirom na gostovanja u Bruxellesu, Beogradu i Beču. Međunarodna prisutnost izložbe i njezina odlična posjećenost samo su potvrda činjenice koliko je fotografija kao medij važna u komunikaciji i izvještavanju. To svake godine potvrde i Brođani, jer je "Izložba novinske fotografije" kao značajan kulturni događaj tradicionalno i jedna od najposjećenijih izložbi u Slavonskom Brodu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije