Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE MJERE

Nijemcima koji prekrše samoizolaciju više puta, prijeti prisilna karantena

Quarantine station for homeless people
Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
20.01.2021.
u 10:32

Recidivisti bi trebali biti smješteni u posebne karantenske centre i ograđena područja izbjegličkih kampova

Njemačke vlasti planiraju poduzeti drastičnije mjere protiv osoba koje budu učestalo kršile mjeru samoizolacije. Nijemci koji budu izloženi koronavirusu, a uporno budu odbijali samoizolaciju, trebali bi biti smješteni u posebne karantenske centre i ograđena područja izbjegličkih kampova.

Pripreme su već počele. Dužnosnici u Schleswig-Holsteinu, na sjeveru zemlje, pretvaraju Centar za maloljetne delinkvente u karantenu. Istočna država Saska također je potvrdila da će one koji budu kršili pravila o samoizolaciji izolirati u ograđenom dijelu izbjegličkog kampa koji bi trebao biti izgrađen sljedeći tjedan. Savezna država Brandenburg, koja uključuje glavni grad Berlin, također planira ograditi izbjeglički centar u istu svrhu, javlja Metro.

Dužnosnici u Saskoj istaknuli su da se prisilna karantena neće koristiti za one koji to učine prvi put, nego za one koji su više puta ignorirali zakon i kažnjeni su novčano. Jugozapadna pokrajina Baden-Württemberg također planira drastičnije kazniti recidiviste tako što će ih smjestiti u dvije bolničke sobe koje će čuvati policija, prenose lokalni mediji. 

Pravni stručnjaci rekli su za novine Die Welt da vlade država imaju ovlasti držati one koji krše pravila prema hitnim zakonima koje je usvojio njemački Bundestag usred pandemije.

Najave o prisilnim karantenama dolaze u trenutku kada su se kancelarka Angela Merkel i čelnici 16 njemačkih država dogovorili da će produžiti i pooštriti zaključavanje zemlje do 14. veljače.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
12:07 20.01.2021.

Konclogori...

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:40 20.01.2021.

Što je ono Penelopa govorila?

AA
aabbcc
11:52 20.01.2021.

Svidja mi se i nema drugog za nedisciplinovani narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije