Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Predsjednik će danas preporučiti Merkel za četvrti mandat

Angela Merkel i Frank-Walter Steinmeier
Foto: Wolfgang Kumm/DPA/PIXSELL
05.03.2018.
u 06:30

Steinmeier je već telefonski razgovarao s Merkel u nedjelju, objavio je njegov ured

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier danas bi trebao u njemačkom parlamentu preporučiti Angelu Merkel za četvrti mandat kancelarke.

"Izvršit ću svoju ustavnu dužnost i službeno sutra objaviti preporuku za izbor saveznog kancelara", rekao je u nedjelju u Frankfurtu.

"Nikoga ne bi trebalo iznenaditi da se radi o Angeli Merkel", dodao je.

Steinmeier je već telefonski razgovarao s Merkel u nedjelju, objavio je njegov ured, nakon što je SPD potvrdio ulazak stranke u koaliciju s demokršćanskom Unijom CDU/CSU Angele Merkel.

Angela Merkel i Frank-Walter Steinmeier
1/5

Rekao je da je "dobro za njihovu zemlju što je faza nesigurnosti i neizvjesnosti završena". 

Članovi Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) podržali su na glasovanju ulazak svoje stranke u koaliciju s demokršćanskom Unijom CDU/CSU čime je gotovo pola godine nakon parlamentarnih izbora otvoren put formiranju nove njemačke vlade.

Time je otvoren put stvaranju novog izdanja tzv. velike koalicije na čelu s Merkel koja bi na sjednici Bundestaga 14. ovog mjeseca mogla biti ponovno izabrana za kancelarku.

Komentara 4

DU
Deleted user
08:42 05.03.2018.

Opet "grosskoalition"... Njemacka postaje jednopartijski sistem.

Avatar superhik74
superhik74
12:52 05.03.2018.

Kako neoliberlani dusebriznici nisu "zabrinuti" za stanje "demokracije" u (okupiranoj) Njemackoj kada ovaj lik (bez da njena stranka ima parlamentarnu vecinu, uz na sline muke sklepanu "koaliciju") postaje cetvrti put zaredom kancelarka, ali su strasno "zabrinuti" za mogucnost da cece Putin uz vjerojatno oko 70% glasova , znaci apsolutnom vecinom, biti izabran "cak" cetvrti put za predsjednika Rusije. Izgleda da u neoliberalnom umu 4 nije jednako 4. To je neka nova "matematika". 4 puta je "previse" u Rusiji ali je potpuno "normalno" u Njemackoj (sve dok je okupirana).

KA
KaraMarko
07:08 05.03.2018.

Zadnji mandat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije