Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ronko o političkim trgovcima

Nisu mi dali mira ni na operacijskom stolu, a HDZ-ovcima poručujem da ih se riješe

Konferencija SDP
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
25.11.2013.
u 16:25

Pozivam one koji danas upravljaju Tekijom da nastave s čuvanjem tvrtke i građana od enormnih poskupljenja

-Dostaviti vijećnicima Grada materijale s prijedlogom Odluke o kratkoročnom zaduživanju od 5 milijuna kuna bez ijedne rečenice obrazloženja je neviđena drskost – kazao je Zdravko Ronko, predsjednik Kluba vijećnika SDP/HNS/HSU u Gradskom vijeću Požege i saborski zastupnik na današnjoj konferenciji za novinare.

 

Na sjednici reći kako taj revolving kredit baš i nije potreban, ali da će ga se uzeti ako im zatreba, kazao je Ronko, je neviđena ludost. –Pojašnjavat na samoj sjednici vijeća kako se ta sredstva povlače po potrebi, kao npr. za predfinanciranje određenih projekata i dokumentacije, da će se povlačiti za pomoć poduzetnicima koji imaju problema s ministarstvima, za pomoć poduzetnicima kojima problema s isplatom plaća to je neviđena glupost – poručio je Ronko dodajući da po Zakonu o proračunu takav se kredit i ne može dignuti.

Dizanje kredita, obrazložio je Ronko, zapravo je samo zamagljivanje iduće radnje koja se namjerava napraviti, a to je 'čerupanje' komunalne gradske tvrtke Tekija. –Sada se diže kredit, a na proljeće će početi kukati kako ga na mogu vraćati, a novac ih na pladnju čeka u Tekiji koja će tada imati 15 milijuna kuna zadržane dobiti. Već sada je donesena politička odluka da se ta dobit podijeli jedinicama lokalne samouprave među kojima Grad Požega ima najveći udio. Kredit je samo alibi za to – objasnio je Ronko.


Dodao je da je on sa svojim timom, uključujući direktora Antu Kolića i predsjednika NO Vladimira Višingera, od 2002. nije dirao dobit "Tekije" i to zbog sigurnosti i budućnosti tvrtke i stabilnosti cijena za komunalne usluge zbog čega je danas to najbolja komunalna tvrtka u Hrvatskoj.-Kada se dogodi podjela dobiti i ako se to dogodi imat ćemo drastično divljanje cijena komunalnih usluga, više neće biti likvidnost, problema će biti i s plaćama. Pozivam one koji danas upravljaju Tekijom da nastave s čuvanjem tvrtke i građana od enormnih poskupljenja. Isto tako pozivam građane da kroz mjesne odbore odupru tim težnjama neodgovornih pojedinaca  – poručio je Ronko.

Posebno se osvrnuo na političke trgovce u Gradskom vijeću Požega od kojih su ga neki opsjedali, a posebno su bili aktivni uoči zadnje sjednice Gradskog vijeća.

-Tada su mi neki od njih preko svojih jataka dodijavali i u Sabor pa čak i na operacijskom stolu. Poručujem HDZ-ovcima da se riješe tih 'trgovaca', uhvate posla i odgovornosti jer za dobru i zdravu politiku prema građanima uvijek će imati dovoljno glasova u Gradskom vijeću – poručio je Ronko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije