Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Grmoja:

'Ja sam uvijek spreman i za dom i za domovinu, ali to je i ustaški pozdrav'

Nikola Grmoja
Foto: Screenshot Youtube
20.12.2016.
u 10:37

Činjenica je da je to bio ustaški pozdrav i da vrijeđa određene ljude, ali je i činjenica da su ga HOS-ovci koristili u Domovinskom ratu, rekao je Grmoja

U jučer emitiranoj emisiji ''Bujica'' saborski zastupnik Nikola Grmoja objasnio je što misli o ustaškom pozdravu ''Za dom spremni''.

– Niđo, prijatelju, što ti misliš o pozdravu ''Za dom spremni''? – pita u prilogu emisije Grmoju HOS-ovac Denis Šešelj.

– Ja sam uvijek spreman i za dom i za domovinu – odgovara nasmiješeni Grmoja, dodajući kako je bitno pitanje konteksta u kojemu se pozdrav koristi.

Činjenica je da je to bio ustaški pozdrav i da vrijeđa određene ljude, ali je i činjenica da su ga HOS-ovci koristili u Domovinskom ratu i da pod tim pozdravom nisu činili nikakve zločine, da su se hrabro borili i tako dalje. Tako da je bitan kontekst – kaže Grmoja, dodajući da nije za zabrane već za edukaciju te da mladim generacijama treba osvijestiti zločine i ustaša i komunizma.

 

Kako je rekao voditelj emisije Velimir Bujanec, snimku je u ponedjeljak ujutro Šešelj snimio mobitelom.

>> Radnička fronta ostavila poruku kod spomen ploče u Jasenovcu na kojoj piše 'Za dom spremni'

>> 'Niti je NDH uspio uprljati križ, niti će Domovinski rat isprati 'Za dom spremni''

Komentara 8

DU
Deleted user
15:10 20.12.2016.

a kune volite posebno vi iz sabora a radite tako kvalitetno da ne zaslužite ni minimalne plaće, a raspredati o svemu da vam prođe vrieme to znate baš liepo

Avatar plavidecko
plavidecko
17:56 20.12.2016.

Licemjerima nije smetao taj poklič u Tompsonovoj budnici ni HOS koji je išao u Oluju i Bljesak pod tim poklićem. 20 godina to je bilo OK i sad odjednom licemjerima smeta. Znači li da ako je "ta dom spremni" ustaški pozdrav da su Hrvatsku oslobodile ustaše pošto se je pozivalo na obranu doma i oslobođenje od neprijatelja tim poklićem?? Znači li da je Hrvatska uspostavljena ustaštvom?' Dali je tada Hrvatska ustaška država?? Ako je taj poklić ustaški i zabranjen onda DA, onda je Hrvatska ustaška država po tvrdnji svih licemjera koji su sad protiv tog pozdrava. Kome smeta neka ide van iz "ustaške"države. Ja sam nikad ni mrava nebih zgazio, niti služio vojsku al nedam kenjat po onima koji su proljevali krv za mene/nas sve i da nam YUGOnostalgićari podmeću sad ustaštvo. NEDAM!!

AM
AMD------------------------
12:55 20.12.2016.

tocno je rekao,hrvatska nema ljevicu,koja se brine o radniku,seljaku,socijalnoj pravdi. ti koji se tako imenuju ,to definitivno nisu,nazalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije