Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKONOMSKI INSTITUT

Nijemci šokirani: Stigao prijedlog da se broj radnih sati poveća, a godišnji odmori smanje!

Coronavirus - Mallorca opens indoor gastronomy
Foto: Clara Margais/DPA/PIXSELL
1/2
15.06.2021.
u 13:18

Možemo odgađati financijska opterećenja od pandemije desetljećima ili možemo iskoristiti potencijal koji imamo i smanjiti nerad, kazao je ravnatelj

Njemački ekonomski institut nastavlja predlagati ''kontroverzne'' mjere koje bi povećale rad u državi. Nakon što su poslali prijedlog da se pravo na mirovinu produži na 68 godina, sada smatraju kako se broj radnih sati treba povećati, a godišnji odmor smanjiti. 

– Zbog korona-krize u državnoj blagajni goleme su financijske rupe. Iz tog bi razloga trebalo uvesti dulje radno vrijeme i skratiti godišnji odmor – govore istraživači, prenosi Fenix-magazin.de. 

Nakon provedenog istraživanja donesen je zaključak da bi njemački zaposlenici ubuduće trebali raditi 36 sati tjedno, a ne 34. Osim toga, godišnji odmor trebao bi se smanjiti za tjedan i pol dana. 

– Do sada su zaposlenici u ovoj zemlji radili znatno manje od svojih kolega u Švedskoj i Švicarskoj, odnosno u zemljama koje se često smatraju uzorima za tržište rada – stoji u zaključku Instituta. 

Dok u tim zemljama pravo na godišnji odmor iznosi 25 dana, njemački zaposlenici mogu uzeti oko 31 dan. 

– Možemo odgađati financijska opterećenja od pandemije desetljećima ili možemo iskoristiti potencijal koji imamo i smanjiti nerad. Da bismo se izborili s posljedicama krize, svi moramo pružiti ruku i to odmah sada – komentirao je ravnatelj Instituta Michael Hüther.

VIDEO Pokušao otvoriti vrata aviona u letu, pa najavio putnicima da stave maske za kisik: Savladali ga putnici i osiguranje!

Komentara 16

Avatar madcap
madcap
13:38 15.06.2021.

U vremenu strelovitog razvoja tehnologije i automatizacije oni bi povećavali radno vrijeme? Neka hitno promijene dilera na tom institutu, ovo što uzimaju ne djeluje im dobro.

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
13:46 15.06.2021.

ja radim često više od 50 sati, nek se oni svi skupa jb

WW
walter wolf
14:13 15.06.2021.

Potrebni Njemci za rad u Hrvatskoj. Početna plaća 3000kn. Obavezno znanje hrvatskog jezika nivo b1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije