Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazvala brojne reakcije

Podvala tijekom kampanje: Ista izmišljena izjava kružila je na lažnoj naslovnici i 2015. godine

22.02.2021.
u 13:01

Prije nedjeljne fotomontaže na kojoj je u glavnoj ulozi HDZ-ov Davor Filipović, objavljena je i ona sa SDP-ovim Brankom Grčićem

U nedjelju navečer Facebookom i Twitterom proširila se lažna vijest u obliku fotografije na kojoj je prikazana lažna naslovnica Večernjeg lista na kojoj stoji HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović. Uz njegovu fotografiju navedena je i njegova izmišljena izjava: “Ja i Bandić smo dva različita svijeta. Razlika između nas je ne 180, nego 360 stupnjeva.”

Spomenuta fotomontaža izazvala je brojne reakcije.  Zanimljivo je da je vrlo sličan izmišljeni naslov kružio tijekom izborne kampanje 2015. godine. Tada je isto netko napravio fake montažu koristeći vizual naslovnice Večernjeg lista. 

Naime, neki će se možda prisjetiti da je tada "u glavnoj ulozi" bio saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić.

Ta se lažna naslovnica pojavila 15. listopada 2015. baš u vrijeme izborne kampanje. A to je bila fotomontaža naslovnice Večernjeg lista objavljenog 10. prosinca 2013.

Na naslovnici je istaknut navodni "veliki intervju" s potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem, koji u tom obliku nikada nije objavljen u Večernjem listu i rečenica: "Razlika između nas i HDZ-a je ne 180, nego 360 stupnjeva". 

Primijetit ćete kako je ta izmišljena Grčićeva izjava gotovo jednaka kao i Filipovićeva izmišljena izjava s nedjeljne fotomontaže.

Na slici ispod – lijevo je prava naslovnica Večernjeg lista od 10. prosinca 2013, a desno lažna koja je kružila internetom 15. listopada 2015. godine.

Na pravoj naslovnici Večernjeg lista 10. prosinca 2013. kao glavna vijest objavljen je tekst o Zagorju kao najvećem gradilištu te izjava ministra Siniše Hajdaša Dončića o tome kako se u njegovoj županiji do sada najmanje ulagalo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije