Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagiranje

"Nije istina da je M. A. ugovor otkazan zbog muža u zatvoru"

'15.08.2011. Marija Bistrica , Svetiste Majke Bozje Bistricke - Proslava blagdana Velike Gospe  u Svetistu Majke Bozje Bistricke, koju je predvodio kardinal Josip Bozanic  . Photo: Daniel Kasap/PIXSEL
'Daniel Kasap/PIXSELL'
02.12.2011.
u 21:00

Bozanićev tiskovni ured tvrdi da kardinal nije odgovoran za zbivanja u Domu za umirovljene svećenike.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije reagirao je na naš tekst o otkazu ugovora o radu samohranoj majci M. A. u Domu za umirovljene svećenike na Kaptolu. Na žalost, Tiskovni ured nije demantirao činjenicu da je M. A. (42) dobila iznenadni otkaz u toj crkvenoj instituciji, nego se na novinara i redakciju Večernjeg lista obrušio teškim riječima tvrdeći da je tekst o sudbini M. A. "tendenciozan" i "cilj mu je narušavanje ugleda Crkve i njezine socijalne osjetljivosti".

Tiskovni ured tako tvrdi da je "laž" da je "kardinal Josip Bozanić odgovoran za zbivanja u Domu za umirovljene svećenike" jer je uprava doma "povjerena Upravnom vijeću, kojemu predsjeda zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić te ravnatelju mons. Jurju Jerneiću".

Opomena prije godinu i pol

Mi smo u našem tekstu ustvrdili da je "kardinal Bozanić najodgovornija osoba u Zagrebačkoj nadbiskupiji", što potvrđuje i činjenica da je upravo on imenovao mons. Jerneića (vidi: IKA 19. srpnja. 2004. u 12.20 sati vijest pod brojem 70996/7) upraviteljem doma za svećenike. Upravo smo zbog toga nazvali mons. Jerneića, s molbom da nam pomogne i objasni o čemu je riječ. On je neprestano ponavljao: "Nemam komentara, nemam komentara...", a kada smo mu rekli da nam nije nužan komentar, nego da nam kaže o čemu je riječ, rekao je da se i dalje informiramo kod onoga tko nam je to ispričao. Dakle, odbio je bilo kakvu suradnju i komunikaciju, ali je zato dan poslije odlučio informirati Tiskovni ured da M. A. nije dobila otkaz prije nekoliko dana, nego da je "spomenuta zaposlenica M. A. bila upoznata s mogućnošću raskida ugovora o radu" prije godinu i pol. "Vjerodostojna dokumentacija s njezinim potpisom od 2. lipnja 2010. godine, dokazuje da je provedena redovita zakonska procedura". 
Kako je moguće da netko potpiše otkaz 2. lipnja 2010., a konzumira ga npr. 1. prosinca 2011.?! Naš odgovor je – nikako. Naime, 2. lipnja 2010. M. A. je dobila opomenu (na inzistiranje časne sestre Kristijane, koja zapravo vodi glavnu riječ u domu, a ne mons. Jerneić, prema kazivanju naših sugovornika s Kaptola, op. a.), zbog pogreške u poslu.

Nisu htjeli da se dozna

Sama M. A. nam je rekla (a mi nismo imali razloga ne vjerovati niti smo joj bili poštari) da je pisala kardinalu Bozaniću i biskupu Pozaiću. Štoviše, to nam je čak dvaput ponovila premda Tiskovni ured tvrdi da njezino pismo oni nikada nisu primili. 
"Laž je da je spomenutoj M. A. ugovor otkazan zbog činjenice da joj muž izdržava zatvorsku kaznu", piše Tiskovni ured premda njezino svjedočenje i naši dobro upućeni informatori upravo govore o tome. A o tome kako je mons. Jerneić, preko nekih privatnih svećeničkih veza, pokušao stopirati tekst kod samog našeg autora, pisat ćemo drugom zgodom.

Komentara 71

JB
jan_beneš
21:27 02.12.2011.

A koji su to \"vaši svećenički izvori\"? :) Da čujemo pa da vidimo jesu li vjerodostojni! :)

MA
maki1
06:39 04.12.2011.

Nije to ništa novo . I u hrvatskoj župi u Torontu je svećenik otpustio tajnicu bez obrazloženja. Isto žena sa troje djece.

SC
SCAR
09:49 03.12.2011.

Pavičić,i to se danas naziva novinarom,zemljo otpri se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije