Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razriješena Rajka Rusan

Nevenka Dujmović imenovana vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Trećega programa HR-a

Nevenka Dujmović
Foto: Krasnodar Peršun za HRT
20.04.2016.
u 19:35

Nevenka Dujmović posljednjih dvadesetak godina vodi i uređuje emisiju Razgovor s povodom u kojoj sudjeluju istaknuti pojedinci iz kulturnoga i društvenoga života, a tematski je povezana s kroatističkim književnim, jezikoslovnim i povijesnim temama.

Na prijedlog vršitelja Programa Hrvatske radiotelevizije Joze Barišića vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je danas Nevenku Dujmović vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Trećega programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 3) nakon što je te dužnosti razriješena Rajka Rusan.

Nevenka Dujmović rođena je 1967. godine u Zagrebu. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Nakon završetka studija počinje surađivati na Trećemu programu Hrvatskoga radija. Prve autorske emisije počinje raditi 1995. godine, a od 1997. godine stalno je zaposlena na Trećemu programu Hrvatskoga radija.

Posljednjih dvadesetak godina vodi i uređuje emisiju Razgovor s povodom u kojoj sudjeluju istaknuti pojedinci iz kulturnoga i društvenoga života, a tematski je povezana s kroatističkim književnim, jezikoslovnim i povijesnim temama. Za potrebe te emisije redovito prati rad vodećih hrvatskih kulturnih institucija. Uređuje i emisiju Ogledi i rasprave, koja donosi eseje uglavnom hrvatskih autora s područja književnosti, kulture i publicistike u širemu smislu. Niz godina vodila je i uređivala emisiju Forum specijalizirajući se za teme povezane s hrvatskom književnošću i jezikoslovljem, priopćio je HRT.

>> Kovačić: Nemamo shemu, a ponašali smo se kao pijani bogataši. To na HRT-u više neću dopuštati! 

>> Smjene na HRT-u: Razriješen Saša Runjić, Jozo Barišić imenovan za ravnatelja programa

Komentara 7

MR
mrgud55555
21:20 20.04.2016.

bravo...nadam se da ce to postat hrvatska tv.

MI
Mimizo
21:07 20.04.2016.

sada vidim da je kadar na televiziji kao da je to srbska a ne hrvatska televizija strašno

OB
obivankenobi
21:24 20.04.2016.

Hrvati i moraju uređivati na hrt-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije