Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova odredba

Nesvakidašnja odluka: Od 1. siječnja na kioscima u Puli više se neće prodavati piće

Dok ugostiteljima mjere nisu donijele očekivani promet, kiosci nemaju problema s prodajom
Patrik Macek/PIXSELL
28.12.2021.
u 13:32

- Grad Pula je pri utvrđivanju zabrane prodaje pića i kave u sklopu lokacija kioska za obavljanje djelatnosti prodaje duhanskih proizvoda vodio računa o tome da navedena prodaja u kioscima ne bi trebala ugrožavati rad u ugostiteljskim objektima u čvrstim građevinama, odnosno poslovnim prostorima u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost, poručuju iz Grada.

Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Pule usvojena nova Odluka o komunalnom redu, kojom se praktički zabranjuje prodaja pića u kioscima! Nesvakidašnja odredba stupila je na snagu još 23. studenog, međutim, u kioscima se, još uvijek može kupiti piće budući da vlasnici imaju razuman rok prilagodbe, obrazložili su iz Grada.

No, od 1. siječnja 2022. godine izdavati će se nova rješenja koja će biti u skladu s novom odlukom, piše Glas Istre.

Zbog čega je donesena ovakva odluka? 

- Grad Pula je pri utvrđivanju zabrane prodaje pića i kave u sklopu lokacija kioska za obavljanje djelatnosti prodaje duhanskih proizvoda vodio računa o tome da navedena prodaja u kioscima ne bi trebala ugrožavati rad u ugostiteljskim objektima u čvrstim građevinama, odnosno poslovnim prostorima u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost. Intencija Grada bila je da se obavljanje ugostiteljske djelatnosti usmjerava na kvalitetniju razinu, u okviru odgovarajuće opremljenih poslovnih prostora, čije funkcioniranje podrazumijeva i ulaganje znatnih sredstava u odgovarajuću ponudu te plaćanje propisanih pristojbi (spomenička renta i slično). Slijedom navedenog, želimo istaknuti da se Grad pri donošenju navedenih odredbi prvenstveno rukovodio potrebom da se osiguraju preduvjeti za postizanje adekvatne kvalitete ugostiteljske ponude te zaštite poslovnih subjekata u fiksnim objektima - objašnjavaju iz Komunalne palače i dodaju:

- Naime, na takav bi se način veći dio javnih, otvorenih prostora, postepeno mogao početi uređivati, odnosno opremati, pa tako i koristiti kao javni, otvoreni prostor u pravom smislu riječi namijenjen okupljanju, druženju, općenito socijalizaciji.

Iz Grada su pojasnili da je riječ "o odluci koju je usvojilo Gradsko vijeće, a za koju je prethodno provedeno javno savjetovanje u trajanju od 30 dana tijekom kojeg nisu zaprimljene primjedbe kojima bi se iskazalo nezadovoljstvo, odnosno neslaganje s predloženim uvjetima". Odluka se, navode, odnosi na sve objekte, ne samo u centru grada.

Video - Ovo su pokloni koje nitko ne želi dobiti za Božić: Jeste li koji od njih našli pod svojim borom?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije