Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijeli kvart ispituje Matu zna li tko je taj milijunaš

Nepoznati igrač na lotu 6/45 osvojio 1,3 milijuna kuna

02.02.2009.
u 18:40

Sretni, ali zasad nepoznat, igrač Lota 6/45 osvojio je jučer 1,337.478 kuna. Listić od 14 kuna uplatio je u poslovnici u Rudeškoj ulici u četvrtak u 12.29 sati, a brojevi koji su mu donijeli sreću bili su 1, 7, 18, 24, 41 i 44.

Po novac u pratnji
– Očekujemo da će nam se igrač javiti u sljedećih nekoliko dana. Obično je to 6-7 dana nakon objave dobitka – rekla nam je glasnogovornica Hrvatske lutrije Nora Cecić.

Dobitnik svoj novac stigne podignuti u sljedećih 60 dana.

– Sigurna sam da će se dobitnik javiti do 2. travnja, kada mu istječe rok. Kod velikih dobitaka u 99 posto slučajeva dobitnik na kraju dođe po novac – rekla je Cecić.

– Po novac gotovo uvijek dolaze u pratnji barem jedne osobe. Možda se tako osjećaju ugodnije, ili jednostavno žele podijeliti sretan trenutak s nekim bližnjim – kazala je Cecić.

Zaposlenika “sretne” poslovnice na Rudeškoj cesti Matu Budišu već ujutro dočekali su redoviti igrači pitajući ga zna li tko je sretni dobitnik.

– Cijeli kvart priča o tome, no meni se dobitnik sigurno neće javiti. Ali drago mi je da sam mu listić uplatio ja ili kolegica Sanja Schön – rekao je Budiša.

Prodajno mjesto Hrvatske Lutrije u Rudeškoj ulici 172 otvoreno je nešto više od godinu dana i dosad nije bilo većih dobitaka.

- U ovoj poslovnici većina mušterija uplaćuje listiće Sportske kladionice, a samo ih malen broj igra loto i bingo – kaže Mate Budiša.

Bez poreza na dobitak
Jedan od redovitih mušterija, gospodin Herceg, loto igra već 40 godina, no zasad nije imao previše sreće.

– Znao sam nekoliko puta dobivati po sto kuna, no to je sve. Ipak, to me ne obeshrabruje te ću igrati i dalje. U nadi je spas – rekao je gospodin Herceg.

Najveći jackpot ikad isplaćen u Hrvatskoj iznosio je 18 milijuna kuna, a uplaćen je 2003. godine u Zagrebu.

Zanimljivo, način isplate dobitka određuje sam dobitnik. Prema hrvatskom zakonu, dobitnici igara na sreću ne plaćaju porez pa će sretnik uživati u svih 1,337.478 kuna.

– Ako želi, može dobiti sav novac u gotovini, a možemo mu i određeni dio staviti na karticu – zaključila je glasnogovornica Cecić.
Ovih će se dana stanovnici Vrbana sigurno propitkivati tko je sretni dobitnik te se nadati da će se jednom i njima osmjehnuti sreća.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije