Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministrica se i dalje ne javlja na telefon

Nepoznat niz detalja oko prometne nesreće Gabrijele Žalac, MUP ne daje informacije

Gabrijela Žalac
Foto: Igor Šoban/Pixsell
10.03.2019.
u 21:56

I dalje nije jasno iz kojeg razloga je vozačka dozvola proglašena nevažećom kao i kojom brzinom se automobil kretao prilikom nesreće

Prometna nesreća u kojoj je ministrica Gabrijela Žalac osobnim vozilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu i dalje je središnja tema svih razgovora u Vinkovcima i na istoku Hrvatske. Društvene mreže preplavljene su zahtjevima i porukama građana koji od nje traže da podnese ostavku. Zamjera joj se činjenica što je skrivila prometnu nesreću ali i posebno činjenica što je vozilom upravljala bez važeće vozačke dozvole.

U cijelom ovome događaju interesantna je i uloga policije. Naime, PU Vukovarsko-srijemske županije o prometnoj nesreći novinare izvijestila nekih sat vremena poslije nesreće. Istina, bila je to obavijest u jednoj rečenici i bez ikakvog navođenja tko je upravljao vozilom. Kada su mediji prenijeli neslužbenu informaciju da je vozilom upravljala Gabrijela Žalac MUP je poslao još jedno priopćenje u kojem su naveli kako je do iste došlo.

U njemu stoji informacija i da je osobnim vozilom upravljala 40-godišnja vozačica, da nije imala alkohola ali i da nije imala važeću vozačku dozvolu. Međutim, i dalje je u svemu tome izostala informacija koliko dugo je vozačka dozvola nevažeća, iz kojeg razloga je proglašena nevažećom kao i kojom brzinom se automobil kretao prilikom nesreće. Na adresu MUP-a RH poslali smo danas upit sa svim tim pitanjima uz dodatno pitanje ima li MUP RH Gabrijelu Žalac zabilježenu i po nekim drugim prometnim prekršajima. Na sve te upite dobili smo sljedeći odgovor:

„Vezano uz Vaš upit obavještavamo da je policija obavijestila nadležno državno odvjetništvo u Vinkovcima o svemu do sada utvrđenom i poduzetom, a koje odvjetništvo je i rukovodilo očevidom prometne nesreće. Policija je jučer u dva navrata izvijestila javnost o navedenoj prometnoj nesreći i to u mjeri u kojoj je to bilo moguće. Za sve daljnje upite upućujemo Vas da se obratite nadležnom državnom odvjetništvu“.

Inače, Gabrijela Žalac niti jučer niti danas ne javlja se na telefon niti odgovara na SMS poruke.

Ključne riječi

Komentara 35

DU
Deleted user
22:52 10.03.2019.

MUP ne smije nista reci dok to ne odobri veliki vodja.Sjeverna koreja.

LI
lily
22:58 10.03.2019.

Kao nekada u komunizmu...

HO
HodoČasnik
22:21 10.03.2019.

A da babi Vangi pošaljete upit kojom brzinom je vozila?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije