Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepirke

Bernardić: Žalac treba dati ostavku. HDZ: Bernardić je vozio pijan

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.03.2019.
u 19:26

Pod naslovom "SDP - koji licemjeri! Bernardića za vožnju u pijanom stanju nagradili mjestom predsjednika!", HDZ je na facebooku istaknuo kako tada Bernardiću podnošenje ostavke nije padalo na pamet

Nakon što je u nedjelju predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao da bi ministrica Žalac trebala podnijeti ostavku jer je vozila bez valjane vozačke dozvole, iz HDZ-a su ocijenili da je riječ o licemjerstvu te podsjetili Bernardića kako je „zaboravio“ da je u ožujku 2016. - kao član Predsjedništva SDP-a - uhvaćen u daleko težem nepoštivanju zakona - zatečen je za volanom vidno alkoholiziran, s čak 0,94 promila u krvi.

Predsjednik SDP-a izjavio je u nedjelju da se nesreća može dogoditi svakom, ali da je u slučaju ministrice Žalac u pitanju vožnja bez valjane vozačke dozvole, što je nepoštivanje zakona Republike Hrvatske.

Nesreća se može dogoditi svakom, to je jednostavno splet nesretnih okolnosti. No, vožnja bez valjane vozačke dozvole je nepoštivanje zakona Republike Hrvatske, kazao je Bernardić i dodao da bi ministričina ostavka bila moralan čin, ali da „moral i ova Vlada ne idu u istu rečenicu“. U priopćenju iz SDP-a navodi se da je Bernardić postavio pitanje koju poruku tim činom šalje ministrica Žalac i odgovorio protupitanjem: „Da ne moramo imati valjanu dozvolu?“

„Ako vas zaustavi policija, recite: Ako može ministrica, mogu i ja! Ili ako zbog istog prekršaja završite na prekršajnom sudu, također se možete pozvati na ministricu“, kazao je Bernardić.

Pod naslovom "SDP - koji licemjeri! Bernardića za vožnju u pijanom stanju nagradili mjestom predsjednika!", HDZ je na facebooku istaknuo kako tada Bernardiću podnošenje ostavke nije padalo na pamet.

"Nesreća se može dogoditi svakom, to je jednostavno splet nesretnih okolnosti. No u slučaju ministrice Žalac riječ je o nepoštivanju zakona RH, i njezina bi ostavka bio moralan čin! - „pravednički“ je zagrmio Davor Bernardić. Pritom je 'zaboravio'  da je u ožujku 2016. - kao član Predsjedništva SDP-a - uhvaćen u daleko težem nepoštivanju zakona od istekle vozačke dozvole: zatečen je za volanom vidno alkoholiziran, s čak 0,94 promila u krvi! Tada mu podnošenje ostavke nije padalo na pamet." 

Štoviše, ističe HDZ, "njegov mentor Zlatko Komadina onako je šeretski odbacio mogućnost da će to naštetiti SDP-u '"Neće, sutra je novi dan, naravno bez pića'"), a na pitanje hoće li Bernardića kazniti, odgovorio je - Ukorit ću ga".

Na kraju je Bernardić čak i nagrađen - napredovao je do predsjednika SDP-a! I oni imaju obraza moralizirati!?, naveo je HDZ i objavio tadašnju objavu Bernardića na facebooku u kojoj se javno ispričao što je vozio pijan.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je osobnim automobilom u subotu oko 10 sati u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu, koja je neoprezno istrčala na ulicu i u nesreći zadobila teže ozljede.

Pogledajte video usporedbe Hrvatske i Slovenije:

Komentara 34

Avatar zajutrak
zajutrak
19:48 10.03.2019.

Po Bernardićevoj logici , pijani možemo voziti, ali ako ne produžimo dozvolu moramo dati ostavku . Bero, pokrij se ušima, zaveži jezik jer on s mozgom nema nikakav kontakt.

PR
prajdali100
19:52 10.03.2019.

Poražavajuće je i nečuveno da se uopće oglašava Sumrak Taritaš !!! Pa ta osoba je zamračila neke pare, nije ih htjela prikazati, te je od nadležnog Povjerenstva upućena da plati kaznu.Što je sve radila u obnovi Gunje !!!! Umjesto da je u zatvoru ona svima docira !!! Sram je bilo, to nema trun morala i elementarnog ljudskog poštenja.

PR
prajdali100
20:02 10.03.2019.

Bernardiću imaš li kakav komentar o okupljanju četnika u Višegradu ? Društvene mreže u BiH vrište !!!!! Stotine četnika sa kokardama, kamama, guslama...na sve strane .Oglašavaju se i veleposlanstva u Sarajevu. HRT ŠUTI !!!! Središnji Dnevnik uređuje ĐURICA DROBAC KOJI NAM NEĆE DA DA INFORMACIJU !!!!!! Koga mi plaćamo, što mi plaćamo ? Na teletekstu HRT ništa. OVO JE NEVIĐENA BLAMAŽA.Sa HRT treba odmah otjerati Čakarun, Drobca....ma sve redom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije