Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Klarin

Neobična odluka popularnog SDP-ovog načelnika

Ivan Klarin
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
11.09.2017.
u 18:47

"Odlazim iz Sabora, ali ostajem u SDP-u te nije isključeno da u budućnosti budem na nekoj stranačkoj funkciji na lokalnoj razini", kazao je Klarin.

Ivan Klarin (SDP) od jeseni više neće biti saborski zastupnik jer smatra da kao načelnik Općine Tisno više ne može kvalitetno obnašati dvije funkcije, a mandat vraća SDP-u, potvrdio je poslijepodne za Hinu.

"Odlazim iz Sabora, ali ostajem u SDP-u te nije isključeno da u budućnosti budem na nekoj stranačkoj funkciji na lokalnoj razini. O tome još nisam zaključio, a iz Sabora sam otišao jer ne volim raditi ništa u čemu ne mogu biti sto posto. Nemoguće je kvalitetno obnašati dužnost saborskog zastupnika i istovremeno biti načelnik jedne općine te tri puta tjedno voziti u Zagreb i natrag," kazao je za Hinu Klarin.

Mandat vraća stranci

Vijest da odlazi iz Sabora Klarin je objavio na Facebooku. "Na početku jesenskog zasjedanja podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru. Proteklih šest godina obnašao sam časnu dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, a istodobno dužnost načelnika Općine Tisno, i tako došao do točke kada te dvije važne dužnosti ne mogu više istodobno kvalitetno obnašati i ovo je jedini i glavni razlog ovakve odluke", napisao je.

"Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran, što takvo mjesto ne zaslužuje", stoji u njegovoj objavi. Napominje kako je svjestan da činom ostavke gubi sva zastupnička prava i ističe da mu materijalna komponenta nije primarna. Dodaje da mandat vraća stranci i naglašava da njegove političke aktivnosti ne prestaju.

Umanjili mu paušal

Klarin je nakon izbora Davora Bernardića za predsjednika stranke podnio ostavku na mjesto  predsjednika županijske organizacije SDP-a Šibensko-kninske županije. Zbog neopravdanih izostanaka sa saborskih sjednica u srpnju Odbor za izbor i imenovanja je Klarinu umanjio zastupnički paušal.

Odbor je odluku o umanjenju zastupničkog paušala donio za 26 zastupnika, od kojih najviše Klarinu, koji je izostao najviše - devet dana tijekom pola srpnja, koliko je Sabor u tom mjesecu radio. 

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Retardo
Retardo
18:52 11.09.2017.

Jel to ona poštenjačina koja je vlastitoj ženi dala koncesiju na pogrebne usluge?

IL
ilijan
19:37 11.09.2017.

Klisović je naj bolji SDP eovac!

IC
ICCO
20:14 11.09.2017.

Bezvezni lik mlade garde SDP-a, koji samo potvrđuje da je partija u kolapsu, mlati praznu slamu po desnici uz zveket šupljih zuba. Lijeva scena traži novu profiliranu stranku koja ne nosi predznak komunističke i jugonostalgične stranke, no načekat ćemo se,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije