Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vasilij Dubkov

Navaljnijev odvjetnik nakratko pritvoren u Moskvi, poznat mogući razlog

FILE PHOTO: Mother of Alexei Navalny arrives at the regional department of Russia's Investigative Committee in Salekhard
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.02.2024.
u 22:40

Trojica Navaljnijevih odvjetnika bili su uhićeni u listopadu prošle godine pod sumnjom da su članovi "ekstremističke skupine"

Odvjetnik ruskog oporbenog političara Alekseja Navaljnog u utorak je bio nakratko pritvoren u Moskvi, objavili su ruski mediji. Odvjetnik Vasilij Dubkov rekao je kasnije za neovisni portal Verstka da je pušten na slobodu. Nije komentirao zašto je bio pritvoren. Ruski mediji, kako navodi BBC, pišu da je Dubkov pritvoren zbog "kršenja javnog reda".

Uz njegovu pomoć, Navaljnijeva majka Ljudmila uspjela je u subotu dobiti tijelo svojeg sina, osam dana nakon što je iznenada umro u zatvoru na Arktiku. Navaljnijeva glasnogovornica rekla je u utorak da još nisu uspjeli pronaći dvoranu za njegovu komemoraciju. Na jednoj lokaciji bilo im je rečeno da je pogrebnim tvrtkama zabranjeno s njima surađivati.

Navaljni (47) je služio kaznu od više od trideset godina zatvora zbog prijevare i ekstremizma. On je optužbe negirao i tvrdio da ga se željelo ušutkati. Kremlj niječe optužbe Navaljnijeve obitelji i pristaša da ga je Putin dao ubiti.

Trojica Navaljnijevih odvjetnika bili su uhićeni u listopadu prošle godine pod sumnjom da su članovi "ekstremističke skupine", a još dvojica su stavljeni na popis traženih.

VIDEO 'Otac joj je agent, varala je Navaljnog': Ovako su je Rusi diskreditirali, a postala je Putinova noćna mora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije