Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apophis prijeti

NASA: Asteroid dugačak 325 metara bi mogao udariti u Zemlju

asteroid Apophis
Europska svemirska agencija
25.02.2013.
u 11:30

Znanstvenici američke svemirske agencije NASA izračunali su da bi asteroid Apophis, dugačak 325 metara, mogao udariti u Zemlju 2068. godine

Znanstvenici američke svemirske agencije NASA izračunali su da bi asteroid Apophis, dugačak 325 metara, mogao udariti u Zemlju 2068. godine, pišu RIA Novosti.

Prema njihovim proračunima taj će asteroid sigurno proći pokraj našeg planeta 2029. i 2036. godine. Mogućnost da 2068. udari u Zemlju zaista je mala, ali ipak postoji.

Ovaj asteroid se pozorno prati otkad je blizu Zemlje otkriven u prosincu 2004. godine te su postojali proračuni da bi mogao udariti u planet u travnju 2029. godine. Dok je ta mogućnost otklonjena, mogući udar u godinama nakon te još nije isključen.

Sudeći prema procjenama, asteroid bi 2029. godine trebao proći pokraj Zemlje na visini od 31900 kilometara. To je dovoljno blizu da ga Zemljina gravitacija "baci" na putanju po kojoj bi udario u planet tijekom sljedećeg prolaska. Da bi se to dogodilo, Apophis bi morao proći pokraj Zemlje na točno određenoj visini.

>>Možemo odahnuti! Asteroid je bezbolno prošao pokraj Zemlje

 

Ključne riječi

Komentara 2

JA
james49
12:13 25.02.2013.

I ovak i onak već bum pod zemljom. Poslije mene potop.

CR
crocro
13:30 25.02.2013.

Već sada postoje određene mogućnosti djelovanja na asteroide da se izbace iz putanje dalje u svemir ili da se fizički djeluje na masu asteroida. Ja vjerujem da će do 2068 godine, sigurno tehnilogija itekako napredovati i da će takve asteroide odbijati od zemlje kao muhe od mlijeka. Zato, oni koji će te dočekati ovo vrijeme i oni koji će se u međuvremenu roditi pa u to vrijeme imati 50-tak godina, mirno spavajte i neka mirno spavaju u to vrijeme, nemojte se plašiti i neće se morati plašiti i neka uživaju u tadašnjem životu. Najviše čega se svi mi danas i oni u budućnosti trebaju plašiti jesu ljudi koji izazivaju ratove. Svijet će dugo postojati, samo ga trebamo čuvati i njegovati, kao što čuvamo sami sebe. Svijet će prije unišititi čovjek nego neko nebesko tijelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije