Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava u islamskom centru

Napad u Zurichu: Policija prekida potragu nakon identifikacije trupla

Zurich policija
Foto: Reuters/PIXSELL
20.12.2016.
u 11:26

Policija je izvijestila da se truplo, pronađeno blizu mjesta događaja može povezati s napadačem

Švicarska policija danas je priopćila da je prekinula potragu za muškarcem koji je u pucnjavi u islamskom centru u Zuerichu ranio tri osobe, pošto je identificirala truplo pronađeno u blizini mjesta napada. "Identificiran je muškarac koji je u ponedjeljak pucao u islamskom centru u Zuerichu. Truplo pronađeno blizu mjesta događaja može se povezati s napadačem", priopćila je policija zueriškog kantona. Zbog toga je "potraga prekinuta", dodaje.

Policija za sada ne otkriva identitet ubijenog napadača ni okolnosti njegove smrti, a najavljuje više detalja na tiskovnoj konferenciji kasnije tijekom dana.

Muškarac tridesetih godina, savu crnom, u vunenoj kapi, ušao je u ponedjeljak oko 17.30 sati u dvoranu za molitvu u islamskom centru u ulici Eisgasse, nedaleko od glavnog kolodvora u Zuerichu, na sjeveru Švicarske. Ispalio je više hitaca ranivši trojicu vjernika, među kojima jednog teško, a zatim počeo bježati prema kolodvoru. Žrtve su trojica muškaraca od 30, 35 i 50 godina.

Policija je odmah pokrenula potragu za napadače, koristeći pritom pse i pozivajući u pomoć svjedoke događaja. Nekoliko sati poslije, policija je pronašla truplo ispod mosta nekoliko stotina metara od islamskog centra no nije odmah izvijestila postoji li veza s pucnjavom.

Švicarski mediji su zadnjih mjeseci optužili više džamija u Švicarskoj, pa tako i ženevsku, da potiču radikalizaciju vjernika, napose mladih.

Kako pišu glasila, oko 450.000 muslimana živi u Švicarskoj koja ima oko 8 milijuna stanovnika.

> > Pucnjava u centru Zuricha: Tri osobe ranjene u islamskom centru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije