Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Troškovi promidžbe

Nakon nadzora izvješća, strankama novac

11.11.2015., Zagreb - Predstavnici stranke MOST napustaju hotel Sheraton nakon razgovora s predstavnicima HDZ-a. Drago Prgomet, Ivan Lovrinovic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
28.11.2015.
u 23:45

Iz Mosta su bili najavili da će Dragi Prgometu nadoknaditi troškove kampanje, unatoč raskolu dobit će sav novac koji je uložio u kampanju

Za troškove izborne kampanje svaki osvojeni saborski mandat donijet će svojoj stranci ili koaliciji 180 tisuća proračunskih kuna, što znači da će najviše novca, 10,6 milijuna kuna, do kraja siječnja sjesti na račun HDZ-ove Domoljubne koalicije.

Pola milijuna kuna manje može očekivati SDP-ova koalicija Hrvatska raste, dok će "kratkih rukava" ostati Hrid dr. Drage Prgometa. Naime, Most nezavisnih lista za 19 osvojenih mandata dobit će 3,4 milijuna kuna, o čemu Državno izborno povjerenstvo (DIP) nema nikakvu dvojbu.

– U skladu s člankom 20. stavkom 2. Zakona o financiranju naknada troškova izborne promidžbe isplaćuje se na poseban račun političke stranke otvoren za financiranje izborne promidžbe. Poseban račun za financiranje izborne promidžbe otvorila je politička stranka Most nezavisnih lista – prenosi Hina odgovor Državnog izbornog povjerenstva.

Ipak valja podsjetiti da su iz Mosta bili poručili da će troškove kampanje Prgometu nadoknaditi, a on je na to rekao da će taj iznos donirati.

Svoj dio uzet će i Stipe Petrina, odnosno njegova stranka. No do tada svi skupa trebaju predati izvješća o financiranju kampanje, za što je krajnji rok 23. prosinca, nakon čega će uslijediti njihov financijski nadzor.

– Ako se utvrdi da netko od sudionika nije poštivao zakon, može djelomično ili potpuno izgubiti pravo na naknadu. Ovo posljednje može se dogoditi ako su, primjerice, sredstva za promidžbu korištena u nedopuštene svrhe, djelomični gubitak moguć je ako je izborni sudionik na kampanju potrošio više od propisanih milijun i pol kuna po izbornoj jedinici – piše Hina.

IDS-ova koalicija očekuje 540 tisuća kuna, kao i SDSS sa svoja tri zastupnika, dva mandata HDSSB-a te Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića dobit će 360 odnosno 390 tisuća kuna u slučaju zagrebačkog gradonačelnika jer je u jednoj izbornoj jedinici osvojio više od pet posto glasova iako nije dobio mandat.

>>Neobuzdane Mostove težnje: vlastohlepac Drago Prgomet 
i provincijsko božanstvo Petrov

>>U Mostu počeo sastanak Nacionalnog vijeća i saborskih zastupnika

Ključne riječi

Komentara 13

NE
Neo001
11:22 29.11.2015.

Ne kužim da ovih osam manjinskih parazita dobija isto novaca, a dobijaju 10 puta manje glasova. 90% Srba nije glasovalo za Pupovca, a sad će on dobiti 540 tisuća kuna, i još njegova partija okolo prijeti odsijecanjem glava.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
12:56 29.11.2015.

Našli ste pravu sliku za članak ovakvog naslova i sadržaja!

NE
Neo001
11:03 29.11.2015.

hoće li i juda prgomet ubrati judine škude ? hoće lu mi biti dovoljno da si kupi pravi štrik, a neki tanki konopac pa da pukne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije