Naslovnica Vijesti Hrvatska

Najmlađe pacijente Mladen Kušec uveo je u svijet književnosti

Mališani s Dječjeg odjela crikveničke posebne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Thalassotherapije upijali su svaku riječ omiljenog im pisca.
28. studenoga 2011. u 18:47 0 komentara 16 prikaza
djeca, mladen kušec (1)
Foto: Anton Ficko/HaloPix/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Kako je postao pisac i kako to oni mogu postati, objasnio je najmlađim pacijentima Dječjeg odjela crikveničke posebne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Thalassotherapije književnik i jedan od najpoznatijih dječjih autora u Hrvatskoj Mladen Kušec. Dakako, nije se zaustavio samo na tome nego je na sebi svojstven način, spontano i duhovito ispričao i desetak zgoda iz svojeg života koje su ga potaknule na pisanje.

Druženje s Kušecom djece osnovnoškolskog uzrasta iz Bjelovara, Dubrave Zabočke, Đurđenovca, Križevaca, Orašja, Sv. Ivana Zeline, Vranca, Vrhovina, Zagreba i Zaprešića na liječenju u crikveničkoj Thalassotherapiji omogućio je Crveni križ Novog Vinodolskog. Riječ je o pilot-projektu Hrvatskog Crvenog križa "Bolnica Bezbolnica" koji se provodi od rujna kako bi se djeci slobodno vrijeme na bolničkom liječenju učinilo zanimljivijim.

– Projekt se financira novcem prikupljenim stalnim donacijama potpornih članova HCK – rekla nam je voditeljica Službe za prikupljanje financijskih sredstava HCK Drinka Sopta. Na terenu su se u projekt uključila gradska društva Crvenog križa Čakovca, Knina, Krka, Novog Vinodolskog, Splita, Varaždina, Vinkovaca i Zagreba.

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.