Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT NAKON DERBIJA

Načelnik splitske policije se ispričao čovjeku koji je greškom uhićen: 'Nažalost, dogodila se greška u postupanju'

Načelnik splitske policije: "Spreman sam na moguće posljedice"
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
25.10.2022.
u 20:21

Kriminalističko istraživanje o događaju, koje provode u suradnji s Državnim odvjetništvom, nastavlja se, rekao je, kao i postupak protiv policijskog službenika

Nakon nemilog događaja poslije utakmice Hajduka i Dinama te snimke na kojoj se vidi privođenje koje je sadržavalo elemente koji su značajno uznemirili javnost, utvrdili smo identitet policijskog službenika na snimci. Tijekom dana bit će udaljen s dužnosti i onda kreće disciplinski postupak – rekao je Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske, na konferenciji za novinare sazvanoj kako bi izvijestio javnost o tome što je poduzeto nakon što su objavljene snimke policijske brutalnosti, odnosno premlaćivanja prilikom privođenja.

Kriminalističko istraživanje o događaju, koje provode u suradnji s Državnim odvjetništvom, nastavlja se, rekao je, kao i postupak protiv policijskog službenika. Ispričao se 21-godišnjem kuharu koji je slučajno priveden te je za njega poslije utvrđeno kako nije bio na mjestu nereda, nego je slučajno naišao vraćajući se kući s posla.

– Ispričavam se gospodinu kojem se dogodila ova nemila situacija. Upravo zahvaljujući predanosti i radu policijskih službenika, utvrđen je alibi. Čovjek je evidentno greškom doveden, ispričavam se zbog neugodnosti – rekao je Marendić.

Greškom privedeni mladić također je pretučen.

– Osobe koje su privedene, privedene su uz upotrebu sredstava prisile, nažalost, dogodila se i pogreška u postupanju, a gospodinu se mogu ispričati u svoje i ime svih djelatnika – rekao je Marendić

>> VIDEO Policija pretražila i odvezla kombijem migrante s Glavnog kolodvora

Komentara 5

IV
Ivan79
18:24 25.10.2022.

A sad očekujemo da se i Torcida jasno ogradi od kriminalaca i huligana koji su napali hrvatske policajce.

DU
Deleted user
18:28 25.10.2022.

Jedan drži vezanog mladića na podu, drugi ga tuče palicom i nogama, treći dolazi, pogleda i odlazi, očito zadovoljan " poslom" kojeg njegovi kolege obavljaju. Ima li itko tu da savjesno obavlja posao? Sva trojica, a ne samo jedan, trebaju bit obuhvaćeni stegovnim mjerama.

WI
wice
19:07 25.10.2022.

Sada je odjednom nekakva tišina na komentarima. Samo me zanima kako bi reagirali da je to bilo vaše dijete. Kod Karlovca su izvlačili iz vozila totalno nedužne i prebijali na podu samo da nekoga prebije. Ona b****a je ranila 4 momka sa leđa od panike. Kad im to prešuti jedan put nema tu kraja,užive se da su nekakav Rambo i mlate sve redom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije