Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pio a vozio

Načelnik Lekenika pijan uništio službeni auto, oporba za ostavku

'29.04.2012., Lekenik - Nedaleko od bezinske postaje na glavnoj prometnici u Lekeniku doslo je do sudara Opel Insignie i autobusa, u kojemu je deblji kraj izvukao Opel. Automobilom je navodno upravlja
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
01.05.2012.
u 19:51

Uništeni Opel Crnkoci je nabavio 2010., a proslavio se izjavom da kupnju auta tek ima u planu premda je Insignia već bila u garaži

HSS-ov načelnik Lekenika Marijan Crnkoci (57) u nedjelju se navečer na cesti u Lekeniku, vozeći sa 1,61 promil alkohola u krvi, zaletio u stražnji dio autobusa u kojem su bila četiri putnika. Pri naletu je potpuno uništio službeno vozilo općine, oko 200.000 kuna vrijednu opel insigniju, a teške je ozlijeđen te je prebačen u sisačku bolnicu. Srećom, nitko drugi u nesreći nije ozlijeđen, no Općini neće moći biti nadoknađena šteta nastala na službenom automobilu jer kasko osiguranje ne priznaje izazivanje nesreće pod utjecajem alkohola. Zbog toga oporba traži da Crnkoci nadoknadi štetu i da ostavku.

– Zakon o lokalnoj samoupravi predviđa mogućnost opoziva načelnika ili gradonačelnika koji svojim radom nanese općini ili gradu znatnu štetu. Pod pojmom znatna šteta misli se na onu u vrijednosti većoj od jedan posto proračuna, što je u slučaju Lekenika 150.000 kuna. Stoga pozivamo načelnika da nadoknadi štetu na vozilu Općini i na autobusu, ali i da se ispriča i da ostavku zbog štete koju je svojim postupkom nanio samom mjestu – kaže nam Renata Tunjić, šefica oporbenog HNS-a u Lekeniku.

Ona od njegove stranke, HSS-a, koji ima većinu u Vijeću, očekuje da pokrene postupak njegova opoziva ako sam Crnkoci ne podnese ostavku.

Inače, uništeni Opel načelnik Crnkoci nabavio je sredinom 2010. godine, a tom je prilikom lagao novinarima kada su ga pitali o novom službenom vozilu tvrdeći da nije bio kupljen i da tek razmišljaju o njegovoj kupnji premda je u to vrijeme auto već bio u garaži.

Komentara 26

BU
budagigo
21:27 01.05.2012.

treba dati ostavku ali tek nakon što svi članovi HNS-a upetljani u afere i prometne nezgode daju ostavke jer nemogu oni ostati na dužnosti ,a član njihove stranke pritom zahtjeva od člana druge stranke da odstupi.

DU
Dudek
21:31 01.05.2012.

Proklete pijandure,sigurno je bilo besplatno pa se duškan našljoko.Sram ga bilo jeli to primjer za mlade ljude?

SA
sargu123
23:05 01.05.2012.

Ne dirajte ga ! ! ! On je iz stranke društveno prihvatljivog ponašanja koja je u koaliciji sa strankom isto tako društveno prihvatljivog ponašanja ! Uostalom, treba kaznit tog vozača autobusa koji je zasmetao uvaženom članu izrazito popularne stranke i i pritom mu nanio ogromnu štetu na službenom automobilu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije