Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Najatraktivniji prostor'

Na prostorima Paromlina gradit će se vojni muzej

Paromlin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.01.2014.
u 13:28

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da prostora za gradnju muzeja i spomenika ima na gradskom zemljištu na prostorima bivše tvornice Gredelj i Paromlina, veličine 16,5 hektara

Na prostorima bivše tvornice Gredelj i Paromlina u središtu Zagreba izgradit će se vojni muzej i spomenik domovini, a na Mirogoju hrvatsko vojno groblje, zaključeno je na današnjem sastanku predsjednika Republike Ive Josipovića s ministrom obrane Antom Kotromanovićem, ministrom branitelja Predragom Matićem, načelnikom Glavnog stožera OS RH generalom Dragom Lovrićem i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, javlja HRT.

Ministarstva branitelja i obrane inicirala su podizanje vojnog muzeja i spomenika domovini ili spomenika neznanom junaku, rekao je Josipović dodavši da je stvar povjerenstva kako će se taj spomenik zvati.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da prostora za gradnju muzeja i spomenika ima na gradskom zemljištu na prostorima bivše tvornice Gredelj i Paromlina, veličine 16,5 hektara. Riječ je o najatraktivnijem mjestu u Zagrebu, a struka će reći kako to treba izgledati. Time bismo dobili mjesto kamo mogu ići strani državnici kada dolaze u Zagreb, kaže Bandić. Idućeg tjedna idemo na groblje Mirogoj osigurati prostor za hrvatsko vojno groblje, najavio je Bandić nazvavši taj budući prostor "zagrebačkim, odnosno hrvatskim Arlingtonom".

>> Urušavanje Paromlina u veljači trebao je biti alarm da se zaštiti kompleks

Komentara 7

Avatar Django
Django
13:54 24.01.2014.

Glupost na kvadrat! Postoje "Rudolfove vojarne" čija je glavna zgrada zajedno sa prostorom uokolo, idealno mjesto za vojni muzej, a livada iza zgrade idealan prostor za spomenik svim palima za Hrvatsku. Pogotovo stoga što taj prostor nosi i ime "Trg Franje Tuđmana". Na taj način bi i trg i njegovo ime dobili smisao.

Avatar __________
__________
14:08 24.01.2014.

Očito su paraziti zaključili da će vojno groblje i muzej na izborima donijeti više glasova od ulaganja u tamo nekakvu proizvodnju.

DU
Deleted user
14:51 24.01.2014.

a što jest' , jest......'ko god dođe od svjetskih državnika odmah pita gdje je vojni muzej. gradite nešto korisno a vojne muzeje ostavite gradovima koji su bili direktno izloženi ratu. Vukovarsko groblje jedino može biti vojno (rat) i siguran samsam da nitko nebi imao ništa protiv baš suprotno , a ovo što se sad predlaže je čista demagogija i populizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije