Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rusija

Na Dalekom ruskom sjeveru četvero mrtvih zbog metana

rudnik
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
26.02.2016.
u 12:15

Sudbina 26 rudara još je nepoznata, a četiri osobe su poginule", izjavio je glasnogovornik Ruskog istražiteljskog odbora Vladimir Markin.

Najmanje četvero rudara smrtno je stradalo, a 26 ih se smatra nestalima u petak, po najnovijim podacima istražitelja dan nakon eksplozije metana u ugljenokopu blizu Vorkute, u Rusiji.

"Sudbina 26 rudara još je nepoznata, a četiri osobe su poginule", izjavio je glasnogovornik Ruskog istražiteljskog odbora Vladimir Markin.

Eksplozija metana izazvala je u četvrtak klizanje terena i požar u rudniku Severnaja, koji spasioci nisu uspjeli ugasiti, objasnio je agenciji RIA Novosti Denis Pajkin, tehnički direktor tvrtke Vorkutaugol koja crpi rudnik, smješten na više od 100 kilometara sjeverno od polarnog kruga, u republici Komis (Daleki sjever).

U trenutku nesreće u rudniku je bilo 110 osoba. 

Tvrtka Vorkutaugol već je dosad izvijestila o dvoje mrtvih i 28 nestalih, a njezin je glavni direktor Vadim Šablakov ustvrdio da spasioci čine "sve što mogu da što prije evakuiraju rudare iz rudnika".

Poznata po svojim ekstremnim klimatskim uvjetima Vorkuta, gotovo 2000 kilometara sjeveroistočno od Moskve, bila je gulag s nekoliko desetaka tisuća zatvorenika koji su radili u rudniku. Nakon zatvaranja gulaga u pedesetim godinama, eksploatacija rudnika je nastavljena.

>> U Rusiji se urušio rudnik, 88 rudara ostalo zatočeno ispod zemlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije