Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mrsić: Kao zastupnik ne mogu biti savjetnik u Josipovićevu kabinetu

mrsić
Antonio Bronić/PIXSELL
VL
Autor
Diana Glavina
24.01.2010.
u 16:16

Za Josipovića je rekao da je u dobro fizičkoj formi, te da je dugoj kampanji pokazao da može izdržati i velike napore.

Kabinet predsjednika Ive Josipovića bit će malen, operativan i efikasan, savjetnički tim kompetentan. Želi se i to da je jedna osoba “pokriva” više od jednog savjetničkog segemnta - istako je dr. Mirano Mrsić, direktor kampanje predsjendika Jopsipovića i v. d. šefa njegova Ureda u jučeršanjoj HTV-oj emisiji “Nedjeljom u dva”.

Međutim, Mrsić ne sam što neće biti šef Ureda na Pantovčaku već, kako je jučer naglasio, neće biti ni savjetnik za zdravstvo novom predsjednku države, jer, objasnio je, prema našem zakonu, savjetnik u Uredu predsjednika ne smije biti i ni u izvršnoj, ni u zakonodavnoj vlasti.

- Moja funkcija saborskog zastupnika prepreka je savjetničkoj poziciji. Predsjedniku Josipoviću bit ću na usluzi, ali moramo naći drukčiji način suradnje – istaknuo je Mrsić.

Za Josipovića je rekao da je u dobro fizičkoj formi, te da je dugoj kampanji pokazao da može izdržati i velike napore. Ali, slaže se da igranje stolnog nogometa i nije neka fizička aktivnost, pa će predsjenik morati izbarati neki drugi sport radi održavanja fizičke kondicije i izdržljivosti.

Poput predsjendika SDP-a Zorana Milanovića, i Mrsić smatra da im stranačka kolegica Željka Antunović nije dovoljno jasno i otvoreno u izbornoj kampanji podržala SDP-ovog kandidata Josipovića. Komentirajući odnose između Hrvatske i Srbije, Mrsić je istakao da mu je žao što srpski predsjednik Tadić neće doći na inauguraciju hrvatskog predjenika, jer dolazi predsjednik Kosova, ali isto tako ne smatra prihvatljivim da bilo tko ucjenjuje.

- Naravno, Srbija nam je važan ekonomski partner, a Ivi Josipoviću je ekonomska diplomacija temljna strategija u vanjskoj politici - iznio je Mrsić.

Komentara 10

OB
-obrisani-
00:39 25.01.2010.

Mrsić je bio najbolji kada je bez imalo kompleksa izjavio kako je Josipović pobijedio velikom većinom u čitavoj Hrvatskoj ! Ali idemo se nadati da će biti bolji od Mesića, a prve izjave (Zadar, Maslenica, Sinj) obećavaju i pokazuju da je svjetosnim godinama u pozitivnom smislu odmaknut od Mesića. Sada još samo da se vidi izbor savjetnika, jer ako mu to stvarno budu Pilsel, Faber, Ostojić i slični kreteni onda ništa od njega !

OB
-obrisani-
19:04 25.01.2010.

somalijer -------------------- ja se slažem s tobom.Potajno sam se nadao i mislio...ajde,čovjek je mlad.Ima dvije diplome.Koristi se Fejzbukom i Tviterom,pa bih ga i ja mogao prihvatiti kao svojeg predsjednika,a onda čujem da će Lončar i dalje ostati \"savjetnik\".!!!???? Pa ljudi moji ,kako onda stati uz Josipovića s takvim kadrovima.Zar smo i nakon Mesića,dobili Mesića??? Stvarno gospodine Josipović...šta će vama diplome ???

MO
momak23
22:03 24.01.2010.

Samo da ne bude imao savjetnika kao mesić,desetak a ništa nije doprinio niti poduzeo za boljitak države..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije