Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izloženi opasnostima

Motociklisti ogorčeni: Naletavamo na čavle, sajle, omče...jedan je prijatelj stao nogom na šiljak

13.08.2020.
u 20:31

Dorian (21) naletio je motorom na sajlu na šumskom putu koja ga je teško ozlijedila te je preminuo

Dorian Semion Valentić (21) iz Brnelića u nedjelju je naletio na sajlu na šumskom putu u mjestu Lukeži. Policijska uprava primorsko-goranska provodi istraživanje radi utvrđivanja okolnosti stradavanja nesretnog mladića. Dosad je utvrđeno da je stradali mladić oko 20 sati u šumskom predjelu naselja Lopača upravljao motociklom. Dolaskom do privatnih parcela, u vožnji je zahvatio fizičku prepreku - čelično uže postavljeno između stabala, što je, stoji u policijskom izvješću, imalo za posljedicu zadobivanje teških ozljeda. Unatoč pruženoj pomoći i reanimaciji, preminuo je na mjestu događaja.

- Vrlo teško će biti dokazati krivicu jer svjedoka postavljanja sajle neće biti, a tragovi na otvorenom prostoru brzo nestaju. Svako uzimanje pravde ‘u svoje ruke’ krajnje je opasan način rješavanja sukoba u društvu i, ako počinitelj prođe nekažnjeno, i drugi će slijediti njegov primjer - kaže za 24sata sudski prometni vještak Goran Husinec.

Motoristi i biciklisti u šumama su često izloženi opasnostima.

- Znali smo naletjeti na svakakve opasne zamke. U pitanju su čavli, šiljci, sajle, omče, s tim se borimo već zadnje tri godine. Nisu samo biciklisti i motociklisti u opasnosti nego i pješaci - rekao je Tihomir Harambašić (27), član Facebook grupe Extreme Enduro Predators.

Tihomir i njegovo društvo od 28 članova kao grupa djeluju već pet godina. Iako im se znalo prigovoriti da se ne drže propisanih pravila na stazama kojima smiju prolaziti, oni tvrde da ne krše nikakva pravila.

- Vozimo se po državnim šumama, ne uništavamo i ne zagađujemo okoliš i ne idemo blizu kuća, nismo opasnost za druge - objasnio je Tihomir. Dodao je kako su sve probleme s kojima su se susretali prijavili policiji, i to već tridesetak puta. No ističu da se u tom smislu ništa značajno nije promijenilo.

- Ne razumijem tko bi i zašto postavio te zamke. Ne razumijem kome smeta prolazak biciklista i motociklista područjem koje je za njih napravljeno. To se očito radi s ciljem da ruši motoriste - kaže Harambašić. Tvrdi kako su često znali naletjeti na lovce koje su vidjeli da postavljaju zamke i koji su im znali prijetiti. Neslavan incident dogodio im se prije tri mjeseca kad je jedan član društva ugazio nogom na šiljak.

- Došli su dečki k nama na druženje i vozili su quadove (četverocikle). Jedan je naletio na šiljak, koji mu je probušio gumu. Kad je sišao pogledati što se dogodilo, nogom je stao na šiljak i jako se raskrvario - ispričao je Tomislav.

Ključne riječi

Komentara 16

AN
Antiflašist
20:55 13.08.2020.

Zagađujete okolis benzinom i bukom, sirote srne budu izbezumljene od buke koju radite, covjek ide u sumu radi cistog zraka i mira a ne slusati vase divljanje, muka mi je od vas. U Austriji ima tocno odredeno gdje mozes a van toga ogromne kazne, tako treba i ovdje.

TS
Tito sveti
20:41 13.08.2020.

Cuj ovo bore se vec 3 god da bi mogli zagadivat unistavat i narusavat prirodu Postoje staze za cross motore i te qadove Osobno sam jednom zamalo bio pregazen od njihove strane jer to je divljanje po sumi i puteljcimaa bez ikakvog nadzora Ne branim pacijenta sa sajlom al sad su naletili na veceg pacijenta od sebe

DH
dalibor.hren
05:55 14.08.2020.

Gospodo, divljajte i iživljavajte se na offroad ili motocross stazama. Ostavite šume i prirodu normalnima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije