Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojnici na odmoru

MORH: Obrambena sposobnost Hrvatske nije ugrožena

afganistan, hrvatski vojnici
Boris Ščitar
05.02.2010.
u 15:12

Postrojbe prolaze godišnji planirani ciklus obuke koji je podijeljen u tri dijela - obuku, dostizanje standarda i odmor pa se i zbog takva načina obuke ne može dogoditi da postrojba veličine brigade u cijelosti bude “poslana kući”.

Ministarstvo obrane demantiralo je danas navode iznesene u jučerašnjem Dnevniku HTV-a da su zbog nedostatka novca sve gardijske brigade i operativne postrojbe Oružanih snaga poslane kući te da je zbog toga ugrožena obrambena sposobnost zemlje.

U priopćenju MORH-ove Službe za odnose s javnošću kaže se kako obrambena spremnost OS-a nije dovedena u pitanje niti je ugrožena njena borbena spremnost. Postrojbe prolaze godišnji planirani ciklus obuke koji je podijeljen u tri dijela - obuku, dostizanje standarda i odmor pa se i zbog takva načina obuke ne može dogoditi da  postrojba veličine brigade u cijelosti bude “poslana kući”.

Nakon završene prve dvije faze ciklusa, kažu u MORH-u, slijedi planirani odmor te se dio vojnika “šalje kućama”, što doprinosi visokoj obrambenoj sposobnosti OSRH, a tek posredno i uštedama u obrambenom proračunu.

– Naglašavamo kako je godišnji plan obuke, sa svim navedenim fazama, uobičajeni standardni postupak svih suvremenih oružanih snaga svijeta pa tako i Oružanih snaga RH – piše u priopćenju MORH-a.

Komentara 24

OB
-obrisani-
15:33 05.02.2010.

Obrambena sposobnost Hrvatske nije ugrožena, ne može se ugroziti nepostojeće...

OB
-obrisani-
15:47 05.02.2010.

Imamo Vatrogasna & Lovačka društva; mi i Slovenci skupa smo najjači Balkanjerosi po oružju koje to nije....

Avatar m_m
m_m
15:46 05.02.2010.

»MORH: Obrambena sposobnost Hrvatske nije ugrožena« … uglavnom zbog toga jer nas (više) nitko ne napada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije