Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očaj s Bjelolasice

Ministar Milošević obećao isplatu sve tri zaostale plaće do srijede

'30.03.2011. Ogulin, Bjelolasica - Dva mjeseca nakon sto je u velikom pozaru unistena glavna zgrada Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica, u mjestu je sve zamrlo. Objekt stoji, radnici su bez posla
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
17.10.2011.
u 12:43

Troškovi HOC-a, pa i plaća, do ovog su kašnjenja isplaćivani iz premije od osiguranja koja je iznosila 24 milijuna kuna

Za radnike Bjelolasice više nitko i ne pita i nikome nisu važni. Nikoga više ne zanimaju ni nekretnine i uskoro ćemo umjesto olimpijskog centra imati ruine – ogorčeni je komentar nekadašnjih radnika Hrvatskog olimpijskog centra.

 Trbuhom za kruhom

 Od nekad 180 radnika danas ih je na popisu tek nešto više od 100. Većina ih je izgubila nadu u oporavak centra. Kako još od lipnja nisu dobili plaće, neki su otišli ‘'trbuhom za kruhom’' i potražili novi posao. Čak i oni kojima je omogućeno da nastave raditi u Begovu Razdolju i Sabljacima ne cvjetaju ruže.

 – Neki su odustali od posla u Begovu Razdolju jer do tamo putuju lošim cestama i po više od 50 kilometara. Ali ni onima koji su otišli nije lako. Zbog dugovanja im je prije nekoliko dana nakratko bila isključena i struja. No to nikog više na zanima. I po medijima se ponekad pojavi neki prilog o HOC-u u kojim se citiraju mišljenja šefova kojih na Bjelolasici uopće nema ili nekih bakica koje s centrom nemaju veze – misli jedan od radnika. Drugi optužuju da svi koji imaju nekog utjecaja više misle na svoj džep nego na centar.

 Tako su i tijekom čišćenja požarišta s Vrela odvezeni samo veliki komadi lima i bakra koji su se mogli prodati, a ostalo smeće nikog nije zanimalo.

 Potrošena premija

 – U Vladi su obećali da će svim radnicima do srijede ovoga tjedna biti isplaćene sve plaće. Osim toga, traži se rješenje za djelatnike i za HOC. Činjenica je da 70-ak ljudi radi, a 60-ak ne, ali svima će biti isplaćene plaće – kazao je Ivan Vučić, karlovački župan i predsjednik NO-a HOC-a. Plaće i troškovi HOC-a do sada su se podmirivali iz premije od požara koja je potrošena.

 – Vjerujem da će se uskoro, ove godine, naći rješenje za HOC koji u budućnosti više ne smije biti samo skijaški centar koji uslugu temelji na dva mjeseca upitnog snijega. Razmišljalo se o prodaji pojedinačnih objekata, što ne smatram dobrim modelom. Čitav HOC, sa svim objektima, mora ići u pripajanje nekom drugom trgovačkom društvu ili u prodaju – misli I. Vučić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije