Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMA SUKOBA'

Ministar Dobrović opovrgnuo kašnjenja s EU projektima

Slaven Dobrović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
13.04.2017.
u 12:35

Dobrović je ustvrdio kako su to tendenciozne informacije, da problema nema, nego da on inzistira na kvaliteti projekata

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović (Most) u četvrtak je opovrgnuo kašnjenje s pripremom projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova, kao i sukob s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac (HDZ) zbog povlačenja tih sredstava.

"Ne kasni se, mi ćemo već u idući petak imati tri velike alokacije", izjavio je Dobrović novinarima uoči sjednice Vlade, upitan za dopis ministrice Žalac koja ga je prozvala za kašnjenje, neprovođenje natječaja i izostanak dokumentacije za povlačenje novca.

Dobrović je ustvrdio kako su to tendenciozne informacije, da problema nema, nego da on inzistira na kvaliteti projekata.

"U Hrvatskoj imamo iskustvo 'pošto-poto' povlačenja novaca u krive projekte. Recimo, samo centar u Marišćini je takav koji je mogao pokriti cjelokupni sustav gospodarenja otpadom, prikupljanja, sortiranja i tako dalje. Važno je što će Hrvatska i građani dobiti s ovim novcem", poručio je.

Dobrović nije odgovorio je li riječ o njegovom sukobu s HDZ-om, koji potječe još od prošle godine vezano uz dugoročni plan zbrinjavanja otpada.

Inače, službeni dopis ministrice Žalac kolegi Dobroviću vezano uz nepovlačenje novca iz europskih fondova, premijer Andrej Plenković u srijedu je nazvao normalnom komunikacijom koordinatorice i ministara kako bi se povuklo 10,7 milijardi eura iz EU fondova.

 Žalac je u dopisu optužila Dobrovića da njegovo Ministarstvo kasni, ne provodi natječaje, ne priprema dokumentaciju ili je ona loša, te mu je zaprijetila oduzimanjem mogućnosti da Ministarstvo zaštite okoliša uopće radi s novcima Europske unije.

>> Plenković: Prijetila nam je gospodarska kriza te gubitak možda i 200 tisuća radnih mjesta

>> 'Napravit ćemo 60 niskopodnih tramvaja te će biti kraći za jedan članak. No, nismo još započeli taj posao'

Komentara 5

OB
ObrenM
22:00 13.04.2017.

Napisite jednu jedinu dobru stvar koju je napravio sposobni ministar?

ZA
zato
15:34 13.04.2017.

komentat test

BL
Blomberg
14:18 13.04.2017.

Ako Gosp. Slaven ima dobar tim koji se razumije i zna sto hoce , onda ce mozda predstaviti projekte koje imaju u planu, ali ako toga nema bilo bi logicno da gospoda koja su tu zakazala priznaju -nismo sposobni ini i idemo- a ne samo muljati bez ikakovih rezultata, a idemo znacilo bi cim dalje od jaslih (samoposluge ) !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije