Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Mile Dedaković Jastreb bit će proglašen počasnim građaninom

Mile Dedaković (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
22.03.2016.
u 16:01

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća biti će dodijeljeno i šest medalja i to fra Ivici Jagodiću, bojniku Robertu Zadri (posthumno), Darku Pajičiću (posthumno), direktoru PPD-a Pavau Vujnovcu i dosadašnjem direktoru Hrvatskih voda Siniši Kukiću.

Odlukom Gradskog vijeća Vukovara na svečanoj sjednici,koja će biti upriličena povodom obilježavanja Dana Grada, zapovjednik obrane Vukovara Mile Dedaković Jastreb bit će proglašen počasnog građanina. Također odlukom vijećnika nagrade za život djelo dobiti će Ivan Gotal i posthumno pukovnik Marko Babić. Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća biti će dodijeljeno i šest medalja i to fra Ivici Jagodiću, bojniku Robertu Zadri (posthumno), Darku Pajičiću (posthumno), direktoru PPD-a Pavau Vujnovcu i dosadašnjem direktoru Hrvatskih voda Siniši Kukiću. 

Plakete Grada Vukovara dobiti će Centar za istraživanje ratnih zločina koji djeluje pri HDLSKL, Sportskom nogometnom klubu Dunav Sotin i Vanji Vidakoviću. Dan Grada Vukovara obilježava se 3. svibnja.  

Komentara 7

LA
Lavica7
17:58 22.03.2016.

Da li i Jastreb ima 25000 kuna mirovinu? Za Jastrebov ratni put zna cijela Hrvastska.

Avatar Bekrija
Bekrija
19:27 22.03.2016.

Žalosno je šta su "Domoljubi" činili ovom čovjeku, a on je istinski heroj Domovinskog rata! Drži se Mile!!

DU
Deleted user
19:20 22.03.2016.

Nakon što je svaka šuša ispod čerge pljuvala po njemu, nakon što su se neki ponašali kao da je sumnjivac, postat će počasni građanin. Četvrt stoljeća poslije rata? Pa to je tako lijepo. Da se rasplačeš. Zaista sramota. Četvrt stoljeća....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije